Diferenţa de preţ este enormă! Noul KIA EV9 este mai avantajos de cumpărat din SUA decât din Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Maşina anului 2024 în Germania este noul VW ID.7


După debutul său în clasa automobilelor de cinci metri, KIA a câștigat imediat de partea sa juriul format din 38 de membri al competiției „Mașina anului 2024 în Germania” (GCOTY – German Car of the Year 2024”). SUV-ul 100% electric cu trei rânduri de scaune EV9 a fost selectat câştigător în categoria „Luxury”, care include toate modelele cu un preț de bază de peste 70.000 de euro.

EV9 s-a impus în fața altor opt modele care erau în concurs, devenind Maşina de lux a anului 2024 în Germania. EV9 este acum al doilea model disponibil drept electromobil dedicat, pășind pe urmele mult premiatului model EV6, care a fost desemnat „Mașina anului 2022 în Europa”.

Juriul va selecta acum câștigătorul general dintre cei mai buni cinci din clasă, care va fi anunțat la începutul lunii octombrie.

EV9 este cel mai mare model KIA oferit în Europa până în prezent. Precum EV6, se bazează pe platforma electrică E-GMP (Electric-Global Modular Platform) și este, de asemenea, disponibil cu tehnologie de încărcare ultra-rapidă pe 800 de volți, oferindu-i una dintre cele mai bune performanțe de încărcare din clasa sa. În condiții ideale, bateria de 99.8 kW poate câștiga până la 239 km de autonomie în doar 15 minute de încărcare.

eSUV-ul este disponibil cu tracțiune spate, fiind pus în mișcare de un motor de 150 kW cu o autonomie 100% electrică de până la 541 km, conform procedurii WLTP, ori drept automobil cu tracțiune integrală propulsat de două motoare electrice care îi conferă o autonomie de 497 km (WLTP). De asemenea, modelul cu AWD este disponibil și în versiunea de echipare sportivă GT-line, care poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 5.3 secunde și are o viteză maximă de 200 km/h.

Modelul EV9 oferă şi un nivel ridicat de confort în timpul opririlor. De exemplu, versiunea GT-line are în dotarea standard scaune „relax” reglabile electric pentru rândul frontal. Acestea pot fi mutate într-o poziție înclinată confortabilă în timp ce automobilul este parcat sau în timpul opririlor pentru încărcare.

EV9 este disponibil cu șapte locuri sau cu șase locuri, cu două locuri individuale în al doilea rând de scaune. Există o gamă de scaune de relaxare precum cele din rândul din față, ori scaune pivotante care se pot întoarce la 90 de grade spre ușa deschisă sau la 180 de grade către pasagerii din al treilea rând de scaune.

Modelul de bază cu tracțiune spate oferă o gamă cuprinzătoare de echipamente standard. Aceasta include tapițerie bicolore din piele artificială, climatizare automată pentru trei zone, hayon controlat prin senzori, spătarele celui de-al treilea rând de scaune rabatabile electric, mânere automate ale ușilor, funcția V2L pentru a utiliza bateria ca sursă de alimentare pentru alte dispozitive electrice, recunoaștere prin amprentă digitală și în premieră pentru KIA o cheie digitală a mașinii (Digital Key 2.0).

Gama standard de sisteme de asistență pentru șofer include Highway Driving Assist 2 cu sistemul Lane Following Assist 2 (LFA 2), Forward Collision-Avoidance Assist 2 (FCA 2) cu funcția de întoarcere și detectare a traficului transversal și sistemul Smart Cruise Control. În plus, versiunea GT-line dispune de faruri adaptive cu tehnologie dual-LED, camera cu vedere panoramică şi cu sistemul Blind View Monitor (BVM), precum și sistemele Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) și Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2), care este disponibil ca dotare opțională pentru versiunea de bază.

Noul EV9 este disponibil pentru comandă în Europa încă din luna iulie, iar primele unități destinate clienților europeni vor fi livrate în cursul acestui an. În Germania, preţul de start îi este de tocmai 72.490 de euro (pentru o maşină cu 204 CP!) şi poate depăşi liber suma de 85.000 de euro pentru modelul cu AWD (385 CP) şi şase locuri!

Pentru comparaţie, preţul de start în Coreea de Sud este echivalentul a 54.000 de euro fără subvenţii, iar în SUA este de 54.900 de dolari, fără taxe. Să fie producţia localizată a modelului în Coreea şi SUA motivul unei astfel de diferențe enorme de preţ?

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise