Doi moldoveni l-au dat în judecată şi cer compensaţii de la celebrul Valentino Rossi

Doi soţi moldoveni, rezidenţi în Italia, l-au dat în judecată pe cunoscutul motociclist italian Valentino Rossi. Cuplul a muncit timp de 10 ani ca îngrijitori ai vilei sportivului din comuna Tavullia, provincia Pesaro, şi după ce au fost concediaţi în 2016 abia recent au decis să apeleze în instanţă. Iată de ce.

FOTO: motogp.com

Victor Untu şi Zinaida Jigan (62 şi 60 de ani) susţin că au muncit un deceniu pentru o companie care deţinea vila şi care era condusă de tatăl sportivului Graziano Rossi. La sfârşitul lui 2016, atunci când s-a decis vânzarea imobilului, care ulterior a ajuns deja în proprietatea lui Valentino Rossi, aceştia au fost concediaţi înainte de termenul limită prescris în contractul de muncă.

FOTO: pinterest.com

La un an de atunci, concetăţenii au decis să-şi facă dreptate apelând la un aşa-zis judecător pe probleme de muncă din regiune cu scopul de a primi bani de la faimosul motociclist. În total cer 114.000 de euro, bani pe şase luni pe care nu le-au lucrat după ce ar fi fost concediaţi ilegal, plus orele suplimentare neremunerate într-o perioadă de cinci ani în care au fost angajați ca îngrijitori.

Suma impunătoare a fost calculată pe baza salariului lunar de 2.600 de euro pe care îl primea bărbatul în vârstă, dar şi cei 1.600 de euro pentru femeia care asigura curăţenia în casă.

FOTO: quotidiano.net (vila lui Rossi)

Avocaţii lui Valentino Rossi au negat în primul rând faptul că moldovenii ar fi lucrat ore suplimentare pentru că însuşi motociclistul nu s-a aflat niciodată la vilă ca să confirme asta şi de aici rezultă că nimeni nu i-a rugat să lucreze suplimentar, doar dacă nu au făcut-o din principiu.

Care va fi următorul pas pe care îl vor întreprinde cei doi soţi nu se cunoaşte deocamdată.

Sursă: Motorbox

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/