Drumuri mai bune vor apărea în Ucraina! Iată câţi bani se vor cheltui pentru asta în 2020

Ucraina nu lasă mâinile în jos şi îşi va reabilita drumurile şi în 2020, în ciuda pandemiei globale de COVID-19. Acum câteva ore, Rada de la Kiev a adoptat modificări ale Legii Bugetului de Stat pentru anul 2020, care prevede păstrarea cuantumului finanțării fondului rutier la nivelul a 71.9 miliarde de hrivne (aproximativ 48 de miliarde de lei moldoveneşti sau 2.45 miliarde de euro).

Acest lucru este evidențiat de proiectul de lege nr. 3279-d, care a fost susținut de 240 de parlamentari.

FOTO: infocar.ua

Cheltuielile pentru Agenția de Stat pentru Autostrăzi din Ucraina (Ukravtodor) au fost reduse cu doar 81 de milioane de hrivne, de la 49.73 miliarde la 49.65 miliarde. În acelaşi timp subvențiile au crescut cu 95 milioane, de la 22.17 la 22.27 miliarde de hrivne. În consecință, bugetul total va fi de 71.92 miliarde de 71.91 miliarde de hrivne stabilite inițial.

Anterior s-a raportat că prima ediție a modificărilor la bugetul de stat, anunțată de deputați la 27 martie, prevedea o reducere a finanțării totale a fondului rutier cu 9.7 miliarde UAH. Cea de-a doua ediție din 30 martie prevedea o reducere deja de 1.1 miliarde UAH, dar voturi necesare nu au fost pentru aprobare.

Este de așteptat ca programul de stat “Большая стройка” (Marea Construcţie) să creeze 150.000 de noi locuri de muncă, cu un salariu mediu de 16.500 de hrivne (560 euro), în domeniul infrastructurii rutiere. Şeful “Ukravtodor” Alexander Kubrakov a mai declarat că în prezent lucrările au demarat deja la aproximativ 40% din obiectele planificate pentru reabilitare în acest an.

Între timp, iată care sunt planurile pentru drumurile Moldovei, deşi despre careva mişcări pe şantiere nu s-a auzit de când ne confruntăm cu pandemia de COVID-19. În total, în anul curent pentru modernizarea infrastructurii vor fi alocați aproximativ 5 miliarde de lei, iar alte 500 de milioane de dolari ar urma să le primim de la Federaţia Rusă pentru a construi cel puţin drumul de centură a capitalei.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Numărătoare inversă! Din primăvară s-ar putea începe construcția de drumuri în valoare de circa $500 milioane

Numărătoare inversă! Din primăvară s-ar putea începe construcția de drumuri în valoare de circa $500 milioane

(foto) Atenţie, groapă periculoasă! Roţi a două maşini din capitală au fost deja distruse

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/