Dumnezeu iartă, nu şi sistemul. Liderul Bisericii Anglicane este judecat în instanţă pentru exces de viteză

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În aşteptarea unei sentinţe definitive, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, care l-a încoronat de curând pe regele Charles al III-lea, a fost sancționat de un tribunal londonez pentru exces de viteză! Acesta s-a ales cu trei puncte de penalizare asociate permisului său de conducere.

Dosarul datează din 2 octombrie 2022, când Justin Welby a fost filmat circulând cu viteză “excesivă” la volanul automobilului său, un Volkswagen Golf, în timp ce se îndrepta spre reşedinţa sa din Lambeth Palace, Londra. Conducea în acel moment cu 25 de mile pe oră (40 km/h), depăşind cu 5 mile viteza permisă.

Un purtător de cuvânt al liderului mondial al bisericii anglicane a declarat că Justin Welby a încercat, fără succes, să plătească de trei ori acea amendă de 300 de lire sterline (factura legală totală va fi de 510 lire).

„Deţinem toate documentele care dovedesc că el a încercat să plătească. O eroare administrativă pare să se afle la originea problemei. El nu a fost informat în legătură cu demararea cercetărilor în instanţă”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

În Regatul Unit, dacă o amendă nu este plătită la timp, dosarul de contravenţie este transmis automat în instanţă, unde este însoţit în special de acordarea unor puncte de penalizare asociate permisului auto. Iar conform legislației britanice, dacă un șofer primește 12 sau mai multe puncte de penalizare în decurs de trei ani, i se poate interzice să conducă.

Cmentariile sunt închise