Este oficial! Locurile în care este interzis să parchezi dacă ai maşină alimentată cu GPL sau CNG

Proprietarii de automobile care funcţionează pe baza unei instalaţii alimentate cu gaz petrolier lichefiat sau gaz natural comprimat, nu vor avea permisiunea de a şi le parca în parcări subterane sau pe alte teritorii închise special amenajate.

Proiectul de lege care prevede modificarea Regulamentului Circulaţiei Rutiere în acest sens, care a fost făcut public încă la începutul acestui an, a fost aprobat la şedinţa Guvernului din această dimineaţă.

FOTO: greencarreports.com

Autorităţile îşi motivează restricţiile anunţate prin necesitatea de a ne conforma la noile norme şi cerinţe anti incendiare, impuse prin Acordul de Asociere cu UE.

Parcarea unor astfel de automobile va fi interzisă doar în parcările de tip închis, care se află atât în spaţii publice, cât şi în subsolurile blocurilor. De menţionat că astfel de reguli există deja de multă vreme în ţările europene şi CSI.

Astfel, punctele 681 şi 682 din RCR vor avea următorul cuprins:

  • 681. Accesul pentru autovehiculele utilate cu sistem de alimentate cu gaze este interzis:
  1. în parcările subterane ale clădirilor locative multi etajate, clădirilor de menire social-culturală, clădirilor cu destinație publică şi administrativă;
  2. în parcările supraterane de tip închis.
  • 682. Interzicerea accesului pentru autovehiculele utilate cu sistem de alimentare cu gaze este semnalizată prin indicatorul 3.34 (Acces interzis autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze” — interzice accesul autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze naturale comprimate sau gaze naturale lichefiate)

Iar punctul 126 se completează cu litera d) cu următorul cuprins: “să nu admită staţionarea autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze în locurile menţionate în punctul 681“;

Potrivit statisticilor, doar în anul 2016 au fost depistate în ţară circa 6.000 de autovehicule reutilate fără autorizaţie. În cazul unei explozii a unei astfel de maşini, urmările pot fi foarte grave în spaţiile de tip închis. Pentru a evita incidentele neplăcute s-a decis stabilirea acestei interdicţii.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/