(video) A fost lansată Platforma sistemului informațional privind starea drumurilor publice din Moldova

Ministerul Economiei și Infrastructurii a prezentat Platforma sistemului informațional privind starea drumurilor publice din Republica Moldova. Potrivit ministrului Chiril Gaburici, aplicația vine să ușureze viața fiecărui cetățean.

“Datorită acestei aplicații, fiecare dintre noi, înainte să pornească la drum, poate verifica dacă traseul pe care urmează să se deplaseze este practicabil și sigur. Putem preveni multe potențiale probleme dacă cetățenii vor semnala imediat situațiile de risc”, a declarat ministrul.

Vezi şi: (video) Premieră în Moldova! Poliţia a lansat o hartă a semnalărilor pe care o poţi completa şi tu

La moment, aplicația poate fi accesată pe Telegram, contul – ASD Trafic. În scurt timp, aplicația va fi extinsă și pe alte platforme. Harta interactivă va fi accesibilă pe site-ul Administrației de Stat a Drumurilor, la categoria – Starea actuală a drumurilor, dar și pe site-ul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

De asemenea, a fost lansată o Linie Verde specială, dedicată informării cetățenilor, în special a celor care nu au acces la internet și nu pot vedea online starea drumurilor. La acest Call Center pot apela toţi cei care intenţionează să facă deplasări, menţionând traseul ales pentru călătorie şi primind în schimb informaţii despre starea drumului până la destinație. Numărul este 022 22 55 30.

Platforma lansată acum câteva ore va fi de folos și drumarilor care vor cunoaște exact unde este nevoie de intervenit.

Vezi şi: (video) Monitorizează LIVE reparaţia celor 1355 de km de drumuri din Moldova!

În același timp, pe Platforma sistemului informațional privind starea drumurilor publice din țară se vor putea vizualiza și informații privind starea vremii, condițiile de circulație pentru mașini de tonaj mic sau camioane și va fi integrat sistemul camerelor video amplasate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Vezi şi: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/