Exemplu pentru firmele din Moldova! Ce s-ar putea întâmpla cu toate blocurile de locuit noi din Marea Britanie

Guvernul britanic a propus pentru dezbateri în cadrul unor consultări publice ca să se înceapă de pe acum un proces de echipare a tuturor clădirilor noi construite, inclusiv blocuri de locuit, cu staţii/terminale de încărcare a maşinilor electrice.

Autorităţile spun că într-un astfel de mod popularitatea unor astfel de vehicule va creşte considerabil şi într-un timp foarte scurt!

La momentul actual, responsabilii de la conducerea statului insular poartă discuţii publice, inclusiv cu reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi a unor companii de construcţii care domină piaţa, pentru a se pronunţa dacă sunt “pro” sau “contra” unei astfel de iniţiative.

În cazul în care se va lua o decizie pozitivă, Marea Britanie va fi prima ţară din lume în care acest lucru va deveni obligatoriu, iar Guvernul a promis că viitorii proprietari de apartamente nu vor mai trebui să depindă de schema de subvenționare a statului acordată pentru dispozitivele de încărcare (deja au fost instalate pe banii statului circa 100.000 de wallbox-uri) pentru că prize necesare vor fi instalate în mod implicit în case.

Ideea principală a proiectului este de a face procesul de încărcare a maşinilor electrice sau plug-in hybrid la fel de simplu şi convenabil cum este în cazul unui telefon mobil.

Vezi şi: (video) Farsă marca Arnold Schwarzenegger. Cum a încercat să-i convingă pe oameni să renunţe la electromobile

Iniţiativa reprezintă încă un pas al Marii Britanii în punerea în aplicare a strategiei Road to Zero. Aceasta prevede ca până în 2040 să se renunţe la vânzarea pe teritoriul său a vehiculelor cu motoare cu ardere internă şi în schimb să se comercializeze doar electromobile. Programul are un cost total de 1.5 miliarde de lire sterline.

Pe lângă interzicerea vânzării vehiculelor neecologice, autoritățile au înaintat şi o cerință pentru posesorii de reţele/staţii de încărcare. Deja din 2020 toate acestea trebuie să adauge la terminale posibilitatea de plată fără contact şi fără vreo înregistrare prealabilă. În prezent în Marea Britanie există mai multe companii diferite, fiecare deservindu-şi propriile staţii de încărcare, însă pentru a le utiliza este nevoie ca persoana să-şi înregistreze datele într-un sistem şi abia atunci se va putea conecta la priză.

Iar pe lângă Road to Zero, Guvernul a anunțat, de asemenea, că Marea Britanie va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050. Odată ce transportul reprezentă aproximativ un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră, îmbunătățirea și reducerea emisiilor provenite de la autovehicule reprezintă un obiectiv cheie în calea realizării acestei ambiții.

Vezi şi: MINI se pregăteşte să renunţe la toate tipurile de propulsie, în afară de cele electrice

Sursă: Autoexpress

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/