Fake-ul zilei: Olena Zelenska şi-ar fi comandat primul Bugatti Tourbillon. Ce ne-a răspuns compania

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Soția președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy, Olena, ar fi devenit primul proprietar de Bugatti Tourbillon. O asemenea informație a fost publicată luni, 1 iulie, de către Verite Cachee, un website deschis în 2024 care conține doar câteva ”știri”. Iar presa rusă, precum cei de la Izvestia, nu au ezitat să distribuie subiectul și să-l mai alimenteze cu alte informații care, evident, să discrediteze conducerea Ucrainei.

Verite Cachee a scris știrea falsă citând un pretins angajat al unui showroom Bugatti din Paris, care nu mai există pe Instagram la acest moment. Individul pe nume Jacques Bertin LS, asta dacă nu ar fi un deep fake, a declarat într-un stories că la începutul lunii iunie familia Zelensky a sosit cu o delegație ucraineană în Franța pentru ceremoniile de comemorare a 80 de ani de la debarcarea în Normandia.

În afară de vizitele oficiale, cuplul ar fi fost prezent și la alte evenimente mai puțin publice, inclusiv la o prezentare privată a noului Bugatti Tourbillon cu două săptămâni înainte de premieră.

VIDEO: Verite Cachee

Soția liderului ucrainean ar fi fost impresionată de hypercar și ar fi făcut o comandă. Verite Cachee a publicat și o copie a facturii.

FOTO: Verite Cachee

Aflând despre subiect în această dimineață, nu am ezitat să contactăm Bugatti pentru o reacție. Un răspuns l-am primit în această seară de la ofițerul de presă Nicole Auger.

„BUGATTI Automobiles S.A.S. este la curent cu rapoartele care sugerează o achiziție recentă a unui vehicul BUGATTI de către doamna Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei. Rapoartele includ o presupusă factură din showroomul BUGATTI din Paris.

BUGATTI Automobiles S.A.S. respectă viața privată a clienților săi și, în mod normal, nu divulgă nicio informație referitoare la clienții săi. În acest caz, BUGATTI Automobiles S.A.S. face o excepție, deoarece este vorba de o informație falsă care nu corespunde adevărului. Conform unei verificări interne, doamna Zelenska nu este un client al BUGATTI.

BUGATTI Automobiles S.A.S. nu dorește să comenteze sau să anticipeze alte evaluări cu privire la rapoartele sugerate, în afară de faptul că este vorba de știri false.”

Iată și reacția șefului Car Lovers Group, proprietarul distribuitorului auto Groupe Schumacher. Acesta spune că s-au luat deja măsuri legale împotriva faptelor menționate prin depunerea unei plângeri penale pentru fals, uz de fals, uzurpare de identitate și defăimare, în special. Car Lovers Group condamnă ferm această campanie de dezinformare.

Cmentariile sunt închise