Fenomen! Mașinile de lux rulate devin din ce în ce mai ieftine, inclusiv din cauza crizei de pe piața criptomonedelor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Reducerea în avalanșă a preţurilor criptomonedelor, care a început odată cu prăbușirea bursei FTX, afectează deja şi alte domenii. Potrivit New York Post, efectul crizei se resimte pe piața mașinilor de lux second hand.

Posesorii unor astfel de automobile, care au pierdut în total miliarde de dolari, se pare că încearcă să se despartă de achizițiile scumpe, probabil pentru a-şi achita datoriile sau a nu falimenta personal. Respectiv, creșterea numărului de oferte a dus la o scădere a prețurilor, iar în unele cazuri diferența ajunge la zeci de mii de dolari!

Drept exemplu s-au analizat oferte de pe portalul AutoTrader. Acolo există peste 1.000 (la mijlocul lunii noiembrie au fost chiar peste 1.600) de anunţuri de vânzare a unui Mercedes-Benz G-Class second hand! Iar dacă anul trecut, preţul mediu al unui Gelandwagen era de aproximativ 300.000, acum s-a apropiat de pragul de 200.000 de dolari.

De exemplu, un Mercedes-AMG G 63 din 2020 cu un parcurs de 6.400 km s-a vândut în schimbul a 179.000 de dolari, în timp ce acum un an o maşină similară costase 240 de mii! O scădere similară a costului mediu se observă și în segmentul supercarurilor second hand, mai ales a celor de marcă McLaren și Lamborghini.

Cu toate acestea, nu numai declinul de pe piaţa criptomonedelor este movitul ieftinirii mașinilor second hand ultra-scumpe. Se remarcă faptul că, pe tot parcursul anului 2021, prețurile de pe piața secundară au crescut constant, iar tranziția către o scădere este destul de naturală. „Ceea ce a crescut ar trebui să scadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al AutoTrader.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/