Fernando Alonso – primul pilot care a parcurs peste 100.000 de km în curse de Formula 1

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Spaniolul Fernando Alonso a devenit primul pilot din Formula 1 care a parcurs 100.000 de kilometri în curse, cu prilejul Marelui Premiu de la Singapore, desfăşurat duminică.

Alonso, acum în vârstă de 42 de ani, şi-a început cariera în 2001 la Minardi, iar după un an fără echipă, a urmat perioada 2003-2006 de la Renault, unde a câştigat două titluri mondiale în 2005 şi 2006.

El a concurat apoi la McLaren (2007), din nou la Renault (2008-2009), la Ferrari (2010-2014) şi din nou pentru McLaren (2015-2018), înainte de a lua o pauză de doi ani.

A revenit în 2021 la Alpine (din nou la Renault), iar din 2023 apără culorile Aston Martin.

Până în prezent, Alonso a luat startul în 373 de Grand Prix-uri şi a câştigat 32 din ele, dar duminică, în Singapore, s-a clasat doar pe locul 15. El a atins 100.000 km în turul al 16-lea al cursei de pe circuitul Marina Bay.

Ibericul a făcut cea mai slabă cursă a sa din acest sezon, prima în afara punctelor, din cauza unei penalizări de cinci secunde, a unei opriri prelungite la boxe şi unei erori de pilotaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/