Ferrari şi Lamborghini nu mai fac maşini pentru Rusia. În schimb ajută Ucraina împreună cu alţi producători

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Având în vedere situația actuală, compania Ferrari a luat decizia de a suspenda producția de vehicule pentru piața rusă până la o notificare ulterioară. Italienii spun că vor continua să monitorizeze îndeaproape situația și vor respecta întotdeauna toate normele, reglementările și sancțiunile.

FOTO: Moscow, Russia, 28/01/2012.
Scenes of shooting the Shell Helix “Shell Ferraris” film.
Cars being filmed at Red Square & St Basil’s Cathedral.

În acelaşi timp anunţă că donează un milion de euro pentru a-i sprijini pe ucrainenii aflați în nevoie. Fondurile vor fi canalizate prin regiunea Emilia-Romagna care, în colaborare cu Crucea Roșie și UNHCR, va finanța proiecte umanitare internaționale de sprijinire a Ucrainei, precum și inițiative locale axate pe primirea refugiaților în regiunea italiană.

În plus, ajutorul va merge la Asociația Cernobîl din Maranello, Fiorano, Formigine – ONLUS pentru a asigura nevoile ucrainenilor care vor fi găzduiți în zona din apropierea companiei.

„Ferrari este alături de toți cei din Ucraina afectați de această criză umanitară în curs de desfășurare. Deși sperăm la o revenire rapidă la dialog și la o soluție pașnică, nu putem rămâne indiferenți față de suferința tuturor celor afectați. Gândurile și sprijinul nostru se îndreaptă către ei. Ne jucăm rolul mic alături de instituțiile care aduc ajutor imediat acestei situații.”

Benedetto Vigna, CEO Ferrari

Și Lamborghini a postat în aceeași zi practic un mesaj similar.

„Automobili Lamborghini este profund întristată de evenimentele din Ucraina și observă situația cu profundă îngrijorare. Pentru a sprijini victimele acestui conflict dramatic, compania pregătește o donație către UN Refugee Aid – un partener de lungă durată al Grupului Volkswagen care oferă sprijin crucial și practic pe teren pentru refugiați. Banii vor fi direcționați direct către UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați – care își desfășoară activitatea în Ucraina din 2014.

Având în vedere situația actuală, afacerile cu Rusia au fost suspendate. Lamborghini speră la încetarea rapidă a ostilităților și la revenirea la diplomație.”

De notat ar fi că mașinile Ferrari și Lamborghini sunt produse numai în bază de comenzi individuale preplătite. Deși în ambele cazuri suspendarea temporară a activității în Rusia este prezentată ca un pas pur politic, motivul real poate fi mult mai prozaic – din cauza sancțiunilor și a operațiunii militare din Ucraina, logistica dintre țările occidentale și Rusia este în prezent perturbată.

Cu câteva zile mai devreme, câte un milion de euro au mai donat cei de la VW Group, Mercedes-Benz, Porsche, Stellantis şi Nissan (+ alte 1.5 milioane alocate într-un fond special pentru suportul angajaţilor afectaţi de criză şi familiilor acestora). General Motors a donat un sfert de milion de dolari, iar Ford într-o primă etapă 100.000 de dolari. Skoda a alocat în jur de 400.000 euro.

Iar acum câteva minute şi Toyota a anunţat că a început să ofere asistență umanitară celor care suferă: asistență directă pentru angajații ucraineni Toyota și familiile acestora, pentru refugiații ucraineni, precum și donații corporative de până la aproximativ 2.5 milioane de euro în total.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/