(video) Premieră: Mitsubishi Eclipse Cross facelift a preluat motorizarea PHEV de pe Outlander

Mitsubishi a dezvăluit astăzi restilizatul Eclipse Cross, un model cu un aspect sportiv şi în acelaşi timp elegant, care vine să ofere o conducere mai încrezătoare și un mai bun confort. De asemenea, crossoverul va fi disponibil cu o unitate de propulsie plug-in hybrid pe anumite piețe, asta pentru a satisface nevoile de diversificare ale clienților care caută o alternativă mai durabilă.

Caracteristici cheie:

  • Partea frontală a maşinii adoptă o versiune evoluată a conceptului de design Dynamic Shield al Mitsubishi, exprimând puterea și securitatea. O nouă bară de protecţie şi farurile actualizate (acum la două nivele, cu lumini de zi în partea superioară şi corpuri pentru faza lungă/scurtă în partea inferioară) completează designul frontal cu un aspect îndrăzneț și dinamic.
  • Silueta elegantă continuă spre spate, acolo unde există un hayon reproiectat, oferind un stil mai sofisticat și rezultând o vizibilitate îmbunătățită, precum și un look distinctiv și contemporan. Acum luneta nu mai este formată din două secţiuni, despărțite de un spoiler.
  • Stopurile tridimensionale iconice nu mai sunt complet verticale, ci se extind acum în sus și spre interiorul hayonului, redând aspectului o prezență stabilă și largă. Noul hayon are un design hexagonal sculptat, care amintește de forma emblematică folosită pe alte modele pentru a monta o anvelopă de rezervă, combinând stilul elegant cu așteptările de robustețe și fiabilitate ale unui SUV.
  • Datorită consolelor faţă/spate mărite crossoverul a crescut în lungime cu tocmai 14 cm: 4.545 vs 4.405 mm cât avea anterior.
  • În interiorul cabinei, un predominant negru este completat de accente argintii și scaune din piele gri deschisă. Ornamentele ușilor se coordonează, de asemenea, cu culoarea scaunelor.
  • Un nou sistem smartphone-link display audio (SDA), care este afişat pe un monitor de 8 inci, vine standard, oferind șoferului o vizualizare mai bună a informațiilor și o funcționare mai ușoară. Ecranul a fost mutat mai aproape de șofer și pasagerul din dreapta sa pentru ușurința de utilizare, iar acum încorporează butoane de volum și de control pentru operare mai rapidă. Touchpad-ul care a fost utilizat anterior pentru mai multe funcții a fost eliminat pentru a permite mai mult spațiu de stocare pe consola centrală.
  • Volumul portbagajului a fost mărit de la 341 la 406 litri. Dacă ar fi de mişcat longitudinal locurile banchetei posterioare, volumul poate depăşi 500 de litri, iar cu aceasta rabatată compartimentul total poate varia între 1.149-1.172 în dependenţă de prezenţa sau lipsa unui acoperiş panoramic.
  • Cea mai nouă adăugare a grupului motopropulsor PHEV optimizează eficiența energetică și oferă o experiență de conducere mai lină. Având în vedere succesul lui Outlander PHEV, cel mai bine vândut vehicul plug-in hybrid din lume, Mitsubishi a decis să pună pe Eclipse Cross facelift acelaşi sistem cu tracţiune integrală, dar cu modificări specifice dimensiunii și greutății șasiului crossoverului. Arhitectura unică PHEV constă dintr-un motor electric găsit pe puntea din faţă şi altul pe puntea din spate, o baterie de mare capacitate și un benzinar MIVEC de 2.4 litri ce este cuplat la o cutie de viteze planetară cu o singură treaptă, permițând o accelerație rapidă, silențioasă, dar puternică, unică pentru vehiculele electrice. Caracteristicile exacte ale motorizării nu se anunţă, însă se ştie că în ciclu WLTC va putea parcurge până la 57 de km doar pe energie electrică.
  • Pentru varianta PHEV, sistemul selectează automat unul din trei moduri de conducere pentru a se potrivi diferitelor condiții: EV, Series Hybrid sau Parallel Hybrid. Bateria maşinii poate fi, de asemenea, utilizată ca o sursă fiabilă de energie electrică pentru petrecerea timpului în aer liber sau în caz de urgență, deoarece furnizează până la 1.500 de wați de energie de la o priză de la bord. Atunci când vehiculul este încărcat complet și alimentat, acesta poate furniza energie electrică unei gospodării timp de până la 10 zile prin intermediul sistemului Vehicle-to-Home.
  • Păstrat de la modelul prefacelift, este, de asemenea, motorul turbo de 1.5 litri, cu patru cilindri şi cu sistem de injecţie directă (150 CP/250 Nm), realizat complet din aluminiu. Utilizarea unui turbocompresor compact reduce consumul de combustibil, dar minimizează și decalajul turbo pentru senzația și performanța centrată pe șofer. Propulsorul este cuplat la un CVT care imită opt trepte de viteză.
  • Sistemul de tracţiune integrală Super All-Wheel Control (S-AWC) este realizat printr-un ambreiaj controlat electronic, care la necesitate va conecta şi roţile posterioare, oferind o manevrabilitate stabilă și control precis.
  • Arcurile de pe puntea din faţă de tip MacPherson şi ale suspensiei spate multi-link au fost fin reglate, mai spune producătorul. Pe puntea din spate s-au instalat amortizoare mai mari în dimensiuni.
  • Complexul de asistenți electronici include acum un cruise control adaptiv, sisteme pentru a preveni coliziunea frontală și ieșirea de pe banda de rulare, un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte cu asistent la schimbarea benzii și funcția de comutare automată a fazei lungi în faruri.

Noul model cu motor pe benzină va fi lansat iniţial în Australia și Noua Zeelandă în noiembrie, varianta PHEV fiind disponibilă în 2021. Atât variantele pe benzină, cât și PHEV, pot fi precomandate de astăzi în Japonia, fiind disponibile de cumpărat mai târziu în acest an.

În America de Nord, modelul cu motor pe benzină va debuta în primul trimestru al lui 2021 şi deocamdată nu există planuri în a oferi motorizarea PHEV acolo.

Modelul Eclipse Cross în sine este disponibil oficial şi pe piaţa din Republica Moldova, însă când va ajunge maşina actualizată în specificaţie locală şi la noi, deocamdată nu este clar.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/