(video) Accident cu o Tesla Model 3 la Moscova. Pasagerii au scăpat de o explozie dublă

Deși Tesla încearcă în fel şi chip să prevină incidentele neplăcute care pot avea loc cu bateriile pe care le instalează în maşinile electrice din gamă, mass media a făcut public recent un nou incident cu implicarea unui electromobil american. S-a întâmplat chiar la Moscova în seara zilei de 10 august, iar mai nou au apărut şi imagini video cu momentul impactului.

Accidentul a avut loc pe şoseaua de centură şi fără semafoare a metropolei – MKAD – acolo unde sedanul s-a ciocnit cu un vehicul cu o platformă ce asigură evacuarea automobilelor defecte. Drept rezultat, primul s-a aprins aproape instantaneu.

Vezi şi: (foto) Primul accident cu Tesla Model 3 în Europa. Şoferul dă vina pe autopilot. Cum a reacţionat producătorul

După cum s-a aflat, electromobilul Tesla Model 3 rula în acel moment cu funcția de asistență a şoferului – pilot (semi)automat. Fiind deja pe înserate, șoferul nu a observat camioneta din faţa sa, care a ajuns la faţa locului pentru a încărca un VAZ-2107 stricat. Mașina electrică a intrat în partea posterioară a platformei sale şi a luat foc.

Proprietarul Tesla a declarat că, cu doar câteva clipe înainte de accident, mașina a început frânarea de urgență dar a fost prea târziu pentru a putea fi evitat:

“Conduceam pe MKAD, pe banda extremă stânga, cu o viteză de 100 de km/h, dar nu am observat GAZEL-ul parcat la marginea drumului. Tesla pe care o aveam nu are un sistem de pilotare automată în toată regula, ci un asistent doar, care poate menţine direcţia, însă are nevoie de corecţii şi contact cu volanul inclusiv. Deci aveam o mână pe volan”, a explicat conducătorul auto jurnaliştilor.

Alexei Tretiakov a fost transportat de urgenţă la spital la reanimare cu un picior rupt și cu o plagă în zona pieptului. Cu el în maşină se aflau doi copii de-ai săi care la fel au avut de suferit diverse traumatisme.

Vezi şi: (video) Cazul electromobilului Tesla care s-a aprins brusc într-o parcare subterană. Compania vine cu explicaţii

https://youtu.be/reTFVSlXTfA           Vezi această postare pe Instagram                  

Авария на МКАД и пожар Car exident and fire on ring road around Moscow (MKAD) 10 августа, 21:00, внутренняя сторона МКАД в районе поселка Мосрентген. Службы вызваны Говорят, Тесла загорелась… #авария #авариянамкад #пожар #пожарнамкад #горитмашина #горитмашинанамкад #мкад #мосрентген #fire #carexident #caronfire #mkad #moscow #moscowmkad #тесла #теслазагорелась #tesla #teslaonfire

O postare distribuită de Gago (@gagorun) pe Aug 10, 2019 la 11:14 PDT

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/