(video) Detalii despre viitorul Fisker Ronin – concurent decapotabil pentru Tesla Roadster

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Recent prezentatul prototip al modelului Fisker Ronin se dovedește a fi un concurent direct pentru Tesla Roadster şi există şanse reale ca să apară pe piaţă mai devreme. Ambele maşini sunt electrice, îşi pot lăsa acoperişul jos şi au un preţ apropiat. După prezentarea Fisker, producătorul a dezvăluit câteva detalii şi imagini suplimentare.

Caracteristici cheie:

  • Fisker Ronin este descris ca fiind pentru oamenii cărora le place să conducă, dar care sunt, de asemenea, încântați de arta și designul auto și cer ca vehiculele lor de înaltă performanță să îmbrățișeze un viitor durabil. Scopul companiei a fost să creeze o mașină clasică grand touring, actualizată pentru secolul 21 și concepută pentru clienții care doresc să conducă de la Los Angeles până în Napa Valley cu o singură încărcare sau să ruleze pe autostradă la viteze mari constante, fără a se preocupa de capacitatea bateriei.
  • Denumirea modelului este un omagiu adus celebrului film cu același nume al lui John Frankenheimer, care prezintă scene epice de urmărire cu mașini.
  • Va avea să ofere cinci locuri pentru pasageri. Nişte portiere de tip fluture vor asigura accesul ușor pe scaunele din spate. Va fi necesar un singur mâner de ușă, deoarece portierele frontale se deschid electric prin glisarea mânerului sau folosind un smartphone; mânerul se extinde atunci când ușile din spate sunt gata să fie deschise.
  • Toate ușile pot fi deschise de la distanță folosind un smartphone, iar hardtop-ul retractabil din fibră de carbon, va fi, de asemenea, activat prin smartphone și se va retrage automat în portbagaj, lăsând puțin spațiu pentru bagaje. Un spațiu suplimentar pentru bagaje va fi disponibil sub capota frontală.
  • Fisker Ronin va dispune de un cadru spațial unic din aluminiu, cu celule integrate pentru baterie, pentru a-și atinge autonomia vizată de 600 de mile (965 km). Materiale ușoare se vor regăsi şi în jantele de 23 inchi din fibră de carbon.
  • Maşina va putea realiza 0-97 km/h în aproximativ două secunde și va putea înregistra o viteză maximă de 275 km/h, datorită celor peste 1.000 de cai putere planificaţi să-i pună la dispoziţie. Ronin va putea să se potrivească sau să depășească orice supermașină de pe piață, oferind în același timp o autonomie extraordinară. Accentul se va pune pe plăcerea de condus a șoferului mai degrabă decât pe tehnologiile autonome, deși acestea vor fi disponibile la nevoie.
  • Interiorul va stabili noi standarde pentru luxul durabil și va folosi materiale inovatoare reciclate, cu scopul de a face din Ronin cea mai sustenabilă super mașină din lume. Un grup de instrumente digital va exista în spatele volanului, iar monitorul central va măsura 17.1 inchi.

La momentul dat se acceptă deja rezervări: pentru o maşină este necesar de plătit 2.000 de dolari, iar dacă se alege o a doua – doar 1.000 de dolari. Fisker Ronin va costa 385.000 de dolari.

Livrările sunt planificate să înceapă în a doua jumătate a lui 2025, atunci când va demara şi producţia. Tirajul va fi limitat la doar 999 de exemplare.

Notă: Fisker Ronin este în dezvoltare. Autonomia vizată și alte specificații se bazează deocamdată pe simulările interne Fisker și pot fi modificate în timp. 

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise