Ferrari va accepta criptomonede ca modalitate de plată pentru mașinile sale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ferrari, celebrul producător de mașini sport de lux, a luat o decizie îndrăzneață și inovatoare de a accepta criptomonede ca modalitate de plată pentru vehiculele sale în Statele Unite ale Americii și are planuri de a extinde acest program și în Europa, în urma cererilor primite de la clienții înstăriţi. Anunțul a fost făcut de Enrico Galliera, șeful departamentelor de marketing și comercializare al companiei, într-un interviu acordat Reuters.

Majoritatea companiilor de top au evitat până acum să adopte criptomonede datorită volatilității acestora, care le face impracticabile pentru tranzacții comerciale. Reglementarea neuniformă și consumul ridicat de energie au reprezentat și ele obstacole în calea extinderii criptomonedelor ca mijloc de plată. Printre aceste companii se numără și Tesla, care în 2021 a început să accepte plăți în Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, înainte ca CEO-ul Elon Musk să oprească această opțiune din motive de mediu.

Galliera a declarat că aceste monede digitale au făcut eforturi semnificative pentru a-și reduce amprenta de carbon prin introducerea de software nou și utilizarea crescută a surselor de energie regenerabilă: „Obiectivul nostru de a fi neutri din punct de vedere a emisiilor de carbon până în 2030 pe întregul nostru lanț de valoare este confirmat în totalitate.”

Decizia Ferrari vine ca răspuns la cererile pieței și ale dealerilor, deoarece mulți dintre clienții lor au investit deja în criptomonede. Unii dintre acești clienți sunt investitori tineri care și-au construit averile în jurul criptomonedelor, în timp ce alții sunt investitori mai tradiționali, interesați de diversificarea portofoliului lor. Cu toate că unele criptomonede, cum ar fi a doua cea mai mare, Ethereum (ETH), și-au îmbunătățit eficiența energetică, Bitcoin (BTC) primește încă critici pentru minarea sa intens consumatoare de energie.

Galliera nu a dezvăluit câte mașini Ferrari se așteaptă să fie vândute prin intermediul criptomonedelor, dar a menționat că portofoliul de comenzi al companiei este plin și complet rezervat până în 2025! Cu toate acestea, compania dorește să testeze această piață aflată în expansiune: „Aceasta ne va ajuta să ne conectăm cu persoane care nu sunt neapărat clienții noștri, dar ar putea să-și permită un Ferrari.”

Compania italiană, care a vândut peste 13.200 de mașini în 2022, cu prețuri care pornesc de la peste 200.000 de euro și ajung până la 2.000.000 de euro, are planuri de a extinde acest program cripto în Europa până în primul trimestru al anului următor și apoi în alte regiuni în care criptomonedele sunt acceptate legal.

Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) reprezintă cea mai mare regiune pentru Ferrari, contabilizând 46% din totalul de mașini expediate în prima jumătate a acestui an: „Grație interesului, nu vedem diferențe majore între SUA și Europa.” Cu toate acestea, în țări precum China, criptomonedele sunt restricționate.

Pentru a implementa această schimbare, Ferrari s-a asociat cu una dintre cele mai mari procesatoare de plăți în criptomonede, BitPay, în faza inițială din SUA, și va permite tranzacții în Bitcoin, Ethereum și USDC, una dintre cele mai mari “stablecoin”-uri. „Prețurile nu se vor schimba, nu se vor percepe taxe sau comisioane suplimentare dacă plătiți cu criptomonede”, a asigurat Galliera.

BitPay va converti imediat plățile în criptomonede în bani tradiționali în numele dealerilor Ferrari, astfel încât aceștia să fie protejați de fluctuațiile de preț. „Scopul nostru principal a fost să evităm, atât pentru dealerii noștri, cât și pentru noi, să lucrăm direct cu criptomonede și să fim protejați de fluctuațiile lor mari.”

În calitate de procesator de plăți, BitPay va verifica proveniența lor, ca să fie din surse legitime și să nu fie rezultatul activităților criminale sau să fie folosite pentru spălarea banilor sau evitarea taxelor. Șeful departamentelor de marketing și comercializare al Ferrari a declarat că majoritatea dealerilor lor din SUA s-au alăturat deja sau sunt pe cale să accepte acest program: „Sunt sigur că și alții se vor alătura în curând.”

Cmentariile sunt închise