Fiului lui Uwe Gemballa i s-a interzis să folosească numele de familie pentru maşinile sale

Instanțe regionale din Stuttgart și Köln au interzis fiului lui Uwe Gemballa, Marc Philipp, să-şi numească proaspăta companie înfiinţată – MARC PHILIPP GEMBALLA GmbH – “o continuare a afacerii tatălui său”.

Singurul succesor legal al celebrului atelier de tuning a maşinilor Porsche a fost recunoscută firma Gemballa GmbH, cea care îl administrează deja de peste un deceniu, se arată într-un comunicat de presă oficial. Nu de alta, dar familia Uwe a vândut toate drepturile asupra mărcii Gemballa încă în 2010.

În prezent, Gemballa GmbH lucrează la dezvoltarea propriei sale mașini super sport, care urmează să fie prezentată anul viitor.

Instanțele au decis că Mark Philip Gemballa nu mai are dreptul să “exploateze numele bun al companiei Gemballa GmbH”, asta după ce “timp de aproximativ doi ani, fiul fondatorului mărcii a încercat în repetate rânduri să folosească buna reputație a Gemballa GmbH într-o manieră anticoncurențială prin comunicate de presă și postări de pe rețelele de socializare, susținând cu falsitate că continuă afacerea tatălui său”.

Prima instanță a emis doar un ordin obligatoriu de restricție, iar a doua – a emis un ordin de restricție și a acordat o amendă de câteva mii de euro. De asemenea, Curtea din Köln l-a avertizat pe Marc Philipp că, în cazul unei încălcări repetate, el s-ar putea alege nu doar cu o amendă de 250.000 de euro, ci și cu o pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate!

În prezent, se știe că avocații lui Marc Philipp au depus contestație în privinţa deciziei instanței din Stuttgart. Decizia celei din Köln nu a fost încă contestată.

Totuşi, Gemballa GmbH intenționează să continue să îl dea în judecată pe Mark Philippe.

“Clienții, presa și partenerii de afaceri nu ar trebui să fie înșelați de Marc Philipp Gemballa, deoarece noua sa companie nu vinde vehicule originale Gemballa și nu are nimic de-a face cu marca Gemballa. Vom lua măsuri civile împotriva oricărei încălcări a mărcii comerciale și/sau a concurenței pentru a preveni exploatarea ilegală și imorală a bunei reputații și a mărcii. Este absurd faptul că familia Gemballa ne-a vândut toate drepturile de a continua afacerea după insolvență și acum vrea să exploateze investiția noastră pentru ei înșiși. Acest lucru contrazice masiv obiceiurile decente ale industriei”, a declarat Steffen Korbach, director general al Gemballa GmbH.

Totodată, în comunicatul de presă se anunţă că toți editorii și jurnaliștii sunt sfătuiți și rugaţi să respecte societatea, numele și drepturile de marcă ale Gemballa GmbH în materialele lor. 

“Produsul MPG Sandbox / Marsien nu este un vehicul Gemballa, nu are drepturi de licență pentru utilizarea mărcii comerciale Gemballa și nu trebuie denumit Gemballa Marsien sau similar. De asemenea, Gemballa GmbH va lua măsuri împotriva denumirii Marc Philipp Gemballa Marsien, întrucât drepturile de marcă asupra denumirii Gemballa în sectorul auto sunt deținute exclusiv de Gemballa GmbH”.

Îţi recomandăm să vezi şi acest material publicat recent, în care se povestește despre cariera lui Uwe Gemballa şi moartea sa misterioasă! Atelierul Gemballa a fost fondat în 1981 şi după o istorie interesantă cu proiecte uimitoare, în 2010, fondatorul său a fost găsit mort în Africa de Sud.

Cauza neoficială a tragediei este numită datoria financiară uriașă a lui Gemballa față de mafiotul ceh Radovan Krejčíř, care execută în prezent o pedeapsă într-o închisoare anume din Africa de Sud.

https://www.youtube.com/watch?v=1eYZnCx-02g

Cmentariile sunt închise