(video) Premieră: Fiul lui Uwe Gemballa îşi prezintă primul proiect spectaculos – MARSIEN

Fiul regretatului Uwe Gemballa, Marc Philipp Gemballa, un tânăr antreprenor în vârstă de 27 de ani care nu a putut moşteni din anumite motive atelierul de tuning al tatălui său, şi-a fondat propria companie MARC PHILIPP GEMBALLA GmbH şi astăzi a decis să arate lumii primul său proiect, gata pentru producţie, după doi ani de muncă intensivă.

MARSIEN este un supercar unic, capabil de off-road, construit pe baza noului Porsche 911! Automobilul este făcut cu inspiraţie din cele folosite în era raliului Paris Dakar şi permite o experiență de conducere supremă atât pe drumurile publice, cât şi în afara acestora, creând un segment complet nou de maşini.

https://www.youtube.com/watch?v=n_oW-b4-lsQ

Caracteristici cheie:

  • Project Sandbox are la bază noul Porsche 911 Turbo S, model cu tracţiune integrală!
  • Denumirea îi este derivată din cuvântul francez “marțian” sau “de pe Marte”, gândit cu inspirație din nisipul unic și extrem de roșu al deșertului din Emiratele Arabe Unite, mediul fiind asemănător cu cel de pe Marte.
  • MARSIEN are un corp complet din fibră de carbon! Toate componentele exterioare sunt produse din fibră de carbon pură, proiectate exclusiv pentru performanță, greutate redusă și răcire. Fiecare panou de caroserie este fabricat de un specialist german în fibră de carbon, care furnizează, de asemenea, produsele sale pentru producători de top de supercaruri și mai multe echipe de Formula 1.
  • Unele părţi ale corpului rămân cu fibra de carbon expusă la vedere, deşi printre opţiuni se numără oferta unui corp complet expus din fibră de carbon!
  • Designul maşinii a fost conceput de Alan Derosier, cunoscut pentru uimitorul său studiu de design Porsche 908 şi angajat de către MARC PHILIPP GEMBALLA GmbH.
  • Pe lângă corpul maşinii, a mai fost dezvoltat un stop complet personalizat, împreună cu specialistul GERG Lighthouse.
  • Vopseaua exterioară este aplicată de un atelier certificat de ultimă generație de către o echipă care este capabilă să îndeplinească cele mai îndrăznețe cereri de culoare ale clienților. Modelul din imagini, de lansare, a fost vopsit în trei straturi de alb perlat cu fulgi metalici speciali și a primit protecție suplimentară printr-un strat ceramic.
  • Forma maşinii a trebuit să-și demonstreze eficiența aerodinamică și să fie supusă unei analize intensive CFD (Computational Fluid Dynamics). Un efort de dezvoltare care este crucial pentru o dinamică optimă de conducere la orice viteză, eficiență și siguranță maximă. Sarcina a fost realizată de partenerul de inginerie KLK Motorsport, care a câștigat experienţă în dezvoltarea aerodinamicii pentru echipele de curse LMP1, Formula E și Formula 1 de peste 20 de ani.
  • De partea tehnică s-a ocupat compania RUF Automobile, cea care a colaborat cu atelierul Gemballa şi a făcut motoare pentru câteva proiecte din anii 80.
  • Motorul standard de pe Turbo S, unul boxer twin-turbo cu şase cilindri, a fost forţat să producă peste 750 CP şi 930 Nm. În ciuda rezervelor enorme de energie, motorul oricum respectă cele mai recente reglementări privind emisiile Euro 6 și a fost supus celor mai stricte teste WLTP și RDE. Cu roţile pentru şosea poate face 0-100 km/h în 2.6 secunde şi atinge 330 km/h!
  • Opţional există un Stage 2 care măreşte puterea până la 830 CP prin turbocompresoare VTG modernizate şi noi setări pentru ECU/transmisie!
  • Motorul este protejat de supraîncălzire chiar și în condiții extreme. Fluxul de aer al radiatorului central a fost complet reproiectat, direcționând acum aerul cald de la radiator printr-o conductă NACA peste capota din fibră de carbon și în jurul montanţilor A, în partea din spate a lui MARSIEN.
  • BMC, specialistul în filtre de aer cu sediul în Italia, a dezvoltat o inserție de filtru de aer care este echipată în mod unic pentru condițiile prăfuite din deșert. Protejând motorul de praf și particule străine, acesta menține un flux suficient de aer proaspăt pentru a permite motorului să funcționeze optim.
  • Cutia de viteze Porsche PDK a fost, de asemenea, revizuită și adaptată la noile condiții, astfel încât rezervele enorme de energie să ajungă la toate cele patru roți fără pierderi, în mod constant. Iar arborele de transmisie extins a fost dezvoltat cu îmbinări ranforsate, preluate de pe Porsche Cayenne.
  • Puterea motorului a fost posibilă de mărit şi printr-un nou eşapament nou, complet realizat din titan de către Akrapovič.
  • La suspensie au lucrat specialiştii de la KW Automotive. Împreună, cele două companii au dezvoltat un sistem de suspensie personalizat, care a fost creat exclusiv pentru MARSIEN. Supercarul a suferit modificări extinse ale șasiului său de bază, dispunând inclusiv de o configurație complet nouă a suspensiei frontale cu claviculă dublă dezvoltată, echipată cu tehnologia de amortizor cu piston solid de la KW Automotive, oferind un control inteligent al amortizorului activ, precum și un sistem reglabil al gărzii la sol, pentru utilizare pe șosea și în off-road.
  • Prin simpla apăsare a unui buton, nişte braţe hidraulice controlate electronic pot mări garda la sol a acestui 911 de la 120 până la 250 mm! Astfel, în modul off-road maşina măsoară 4.714 x 2.030 x 1.450 mm.
  • Datorită sistemului Dynamic Damping Control (DDC), forțele de compresie și de recul ale amortizoarelor sunt ajustate optim în timp real, asigurând un comportament de răspuns imediat. Fiecare amortizor conține două supape electromagnetice proporționale care reglează forțele separat și ajustează forțele amortizorului în doar 20 de milisecunde perfect la orice situație de conducere, indiferent de teren.
  • În plus, șoferul poate alege între mai multe moduri de conducere prin intermediul butonului de pe volan, care reglează automat amortizoarele, setările transmisiei, cartografierea motorului, precum și garda la sol. Pe lângă modurile Porsche standard, noile moduri off-road includ: gravel, mud, sand şi snow.
  • Apropo, o placă din aluminiu solid acoperă întreg dedesubtul maşinii!

Vezi şi: (video) Noul Singer ACS a fost făcut la comanda unui client şi tot el a permis reproducerea sa dacă se mai găsesc doritori

  • Pentru condiții perfecte de condus atât pe șosea, cât și în off-road, MARSIEN este dotat cu două seturi de jante din aluminiu forjat special concepute, cu sistem de blocare centrală, care rulează pe anvelope Michelin Ultra High Performance (UHP) pentru utilizare pe şosea (jante de 20/21 inci) şi unele All Terrain pentru utilizare off-road (jante de 19/20 inci).
  • Iar pentru șoferii care caută cea mai bună experiență în off-road și nu se deranjează de utilizarea limitată a drumurilor, va exista un pachet opțional de off-road ce include amortizoare de raliu Reiger Suspension, pentru o cursă mai mare a suspensiei şi o gardă la sol mai mare cu o înălţime fixă!
  • Interiorul va putea fi complet îmbrăcat în piele sau Alcantara lucrată manual, în combinaţie cu mai multe elemente şi inserţii decorative din fibră de carbon pură, cu capacitatea de personalizare completă. Mai există acolo cusături decorative, padele de comutare manuală a treptelor în spatele volanului, logouri, sigle şi o plăcuţă metalică cu numărul de ordine a maşinii (încorporată în consola centrală din fibră de carbon).

Fabricat în Germania, testat în dunele de nisip din deșertul arab Al Faya și disponibil clienților din întreaga lume, producția îi este limitată la doar 40 de unități (primele 10 fac parte din ediţia exclusivă Launch edition), mai mult de jumătate fiind deja vândute!

MARSIEN este în prezent în curs de proces de omologare completă de către prestigiosul și certificatul furnizor german de servicii tehnice FAKT, care a fost implicat integral în dezvoltarea organismului maşinii. Echipa tehnică a lui Marc Philipp Gemballa lucrează împreună cu FAKT pentru a se asigura că vehiculul trece cu succes crash testele necesare pentru omologare și omologare rutieră în Europa (inclusiv Elveția), Orientul Mijlociu, SUA, precum și pe alte piețe mondiale importante din viitor.

Producţia modelului va începe mai târziu în 2021. Prețul pentru conversie începe de la 495.000 de euro net, fără a lua în considerare taxele, inclusiv cele pentru transport, plus orice opțiuni speciale și costul vehiculului de bază!

Născut și crescut într-o familie entuziasmată de maşinile sport, Marc Philipp și-a dezvoltat pasiunea pentru automobile încă de la început. După terminarea studiilor în afaceri la Universitatea de Economie și Drept din EBS, a câștigat experiență în industria auto, lucrând pentru diverși producători de mașini sport, inclusiv Aston Martin, Mercedes-Benz și Porsche.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/