(video) Noul Singer ACS a fost făcut la comanda unui client şi tot el a permis reproducerea sa dacă se mai găsesc doritori

Celebrul atelier de tuning Singer Vehicle Design, specializat în rafinamentul mașinilor sport Porsche, în colaborare cu echipa britanică de raliuri Tuthill Porsche, au prezentat primele exemplare finisate ale proiectului ACS (All-Terrain Competition Study) bazat pe modelul 911.

La momentul de faţă au fost construite două exemplare, fiecare fiind unic în felul său, însă la comandă Singer este gata să îndeplinească dorinţele şi altor clienţi care vor ca ale lor maşini să aibă abilităţi off-road.

https://vimeo.com/497122577
https://youtu.be/cjN79k2SupA

Caracteristici cheie:

  • Baza pentru ambele mașini sport au fost exemplare Porsche 911 din seria 964, dar aceşti donatori au fost reproiectaţi radical. Pe lângă un şasiu ranforsat automobilul a mai fost echipat cu noi amortizoare reglabile de cursă lungă – câte două pe fiecare roată.
  • Roțile în sine au fost înlocuite cu unele formate din jante forjate de 16 inci, acoperite de anvelope BF Goodrich All-Terrain, în spatele acestora fiind şi noi mecanisme de frânare performante cu etriere cu câte patru pistoane.
  • Setările de suspensie ale celor două Singer ACS construite sunt diferite: maşina cu numărul 01 este construită pentru raluri complicate, iar cealaltă este pentru curse pe asfalt.
  • Comun însă au un motor, unul boxer twin-turbo cu şase cilindri şi volum de 3.6 litri, care produce 450 CP/570 Nm de cuplu. Acesta este cuplat la o cutie de viteze secvenţială în cinci trepte de tip dog-box (cu posibilitate de schimbare manuală a rapoartelor, inclusiv prin padelele din spatele volanului).
  • Puterea este trimisă spre roţi printr-un AWD permanent şi trei diferenţiale mecanice cu alunecare limitată (frontal, central, posterior).
  • Corpurile maşinilor au fost făcute reieşind din scopul general pentru care au fost create. Practic toate panourile de caroserie sunt realizate din fibră de carbon pentru schimb rapid la necesitate. Interesant de notat aici este că partea frontală şi posterioară a maşinii este formată din nişte panouri unitare detaşabile, inclusiv pentru acces uşor la componentele de sub maşină.
  • Mai este de remarcat un spoiler special dezvoltat care este parte integrantă a caroseriei, iar bara de protecție frontală are nişte aripi originale care ar trebui să joace şi rolul unor apărătoare de noroi.
  • Interiorul este construit pe principiul mașinilor de curse, cu mai multe elemente certificate de FIA: aici vedem şi scaune scoică cu sistem de alimentare cu apă pentru ocupanţi, şi centuri de siguranţă cu prinderi în mai multe puncte, şi un panou de instrumente digital, un panou de instrumente în faţa copilotului cu sistem de navigaţie, un volan unic şi multifuncţional, o cuşcă de protecţie, etc.
  • Fiecare maşină are câte două roţi de rezervă de dimensiuni normale: una stă în partea din spate a cabinei, iar alta sub capotă. De asemenea mai au rezervoare de combustibil voluminoase.

Ambele mașini au fost comandate de unul dintre clienții Singer și construite special pentru el. Cu toate acestea, persoana în cauză a dat permisiunea nu numai de a se publica detaliile proiectului, ci și de a le reproduce la comandă. Costul unui astfel de Porsche pentru off-road nu s-a comunicat public.

Mai multe detalii despre proiect:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-acest-porsche-911-capabil-sa-mearga-practic-pe-oriunde-poate-ajunge-coste-650000-de-dolari/
https://autoblog.md/video-premiera-la-goodwood-noul-singer-dls-este-un-porsche-exclusiv-care-costa-1-8-milioane/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/