(foto) Raritate! Doar 20 de exemplare Honda NSX Type S vor fi disponibile în afara Japoniei

Astăzi Honda Motor a dezvăluit modelul NSX Type S pentru piața internă japoneză, cu logo Honda. Doar 30 vor fi vândute în această ţară, fiecare având un preţ de start de 27.94 milioane de yeni (216.650 de euro). Comenzile vor fi acceptate din 2 septembrie.

Anterior, mai devreme, această maşină a fost prezentată sub marca Acura şi reprezintă ultimul model al generaţiei actuale NSX. Versiunea a fost dotată cu un V6 twin-turbo hybrid de 3.5 litri, care produce 527 CP şi 600 Nm de cuplu în loc de 507 şi 550 Nm. Acest lucru a fost posibil de realizat prin utilizarea de noi turbocompresoare de la modelul de curse NSX GT3 Evo, injectoare mai eficiente și un intercooler mai mare.

În sistemul hibrid al lui NSX, inginerii au mărit şi capacitatea bateriei cu 20%, dar și eficiența maximă a acesteia cu 10%, ceea ce permite celor trei motoare electrice să consume mai multă energie. Drept urmare, unitatea de propulsie produce în total 610 CP și 667 Nm.

Cutia sa de viteze robotizată, care are nouă trepte, a fost învățată să le schimbe mai rapid cu 50%. Sistemul de tracțiune integrală Sport Hybrid SH-AWD are acum un control mai precis al vectorului de tracțiune, ceea ce a contribuit la sporirea vitezei folosite pentru abordarea curbelor.

Mașina este “încălțată” cu anvelope Pirelli P-Zero care măsoară 245/35ZR19 în față și 305/30ZR20 în spate, special concepute pentru NSX Type S.

În Japonia, noul NSX Type S va fi disponibil în zece culori ale caroseriei, inclusiv într-o nuanţă unică Carbon Matte Gray Metallic. De asemenea, printre alte accesorii, clienții vor putea alege variante de tapiţerie şi culoare pentru scaune şi centurile de siguranţă.

Amintim că în SUA preţul de bază a maşinii este, pentru comparaţie, de 169.500 de dolari. Totodată, este necesar de remarcat că primul exemplar Acura NSX Type S a fost vândut la licitaţie pentru suma record de 1.100.000 de dolari!

Reieșind din faptul că vor fi construite în total doar 350 de maşini, 300 fiind dedicate pentru SUA şi abia acum aflând că alte 30 vor fi disponibile pentru clienți niponi, denotă faptul că pentru restul lumii vor fi valabile de cumpărat doar 20 de exemplare!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/