Ford anunţă despre pregătirea unui automobil, exclusiv pentru Europa – noul Mondeo Hybrid Wagon

Ford va completa gama Mondeo Hybrid, care utilizează sisteme de propulsie electrificate, dar cu un benzinar la bază, prin introducerea unei versiuni practice și spațioase Mondeo Hybrid Wagon. Aceasta va fi disponibilă din anul 2019.

Noul Mondeo Hybrid Wagon le va oferi clienților care au nevoie de un spațiu mai mare pentru bagaje posibilitatea de a beneficia de gradul de eficiență și de rafinament al unui motor electric în diferite scenarii și contexte, păstrând însă autonomia și libertatea oferite de un motor tradițional cu ardere internă. Eleganta versiune de caroserie Mondeo Wagon a fost dezvoltată exclusiv pentru clienții din Europa.

Ford va dezvălui lista completă de specificații tehnice și de prețuri ale noii game Mondeo Hybrid în apropierea datei de comercializare. Aceasta va oferi cifre de consum încântătoare și performanțe la capitolul emisii de CO2, devenind o alternativă viabilă la motoarele diesel atât pentru flote, cât și pentru utilizatorii individuali.

Mondeo Hybrid este oferit în acest moment în atrăgătoarea versiune cu patru uși, caracterizată de un profil și de o linie joasă a plafonului, inspirate din liniile coupeurilor sport. În gama actuală este disponibilă și versiunea premium Mondeo Hybrid Vignale.

“Pentru mulți clienți, aspectul practic al versiunii Wagon este un criteriu obligatoriu de selecție a mașinii. Suntem astfel fericiți că putem anunța faptul că de anul viitor aceștia își vor putea reduce cheltuielile de la benzinărie cu ajutorul sofisticatului sistem de propulsie benzină-electric al noului nostru Mondeo Hybrid Wagon. Sistemele de propulsie electrificate vor continua să joace un rol-cheie în gama noastră europeană de produse. Ford investește 11 miliarde de dolari și plănuiește să lanseze 16 vehicule full-electrice care vor face parte dintr-un portofoliu global cu 40 de mașini electrificate disponibile până în 2022”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte de Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

Sistemul de propulsie al lui Ford Mondeo Hybrid utilizează un motor electric ce sprijină propulsorul pe benzină de 2.0 litri care funcționează în ciclu Atkinson. Un generator permite încărcarea regenerativă a pachetului de baterii complet reciclabil, din litiu-ion, răcit cu aer, care are capacitatea de 1.4 kWh și este poziționat în partea posterioară a scaunelor din spate.

Tehnologia frânării regenerative acumulează 90% din energia care altfel s-ar pierde în momentul frânării și reîncarcă astfel bateria.

Mondeo Hybrid este capabil să ruleze în mod pur electric, asigurând un nivel de eficiență și rafinament în special în oraș și în contexte în care sistemul Start-Stop se activează des. Sistemul hibrid dezvoltă 187 CP și este sprijinit de o transmisie Ford cu variație continuă dezvoltată special pentru a eficientiza consumul de combustibil.

Vezi şi: (video) Premieră: Noile Ford Transit Custom PHEV şi Ford Transit Connect Sport Van

Alte tehnologii concepute pentru a-i ajuta pe șoferi să optimizeze eficiența includ interfața Ford Smartgauge, care monitorizează permanent consumul de carburant și de energie, sistemul de servodirecție asistat electric, sistemul de aer condiționat alimentat electric și sistemul de răcire a motorului care reduce semnificativ energia disipată în timpul schimbului termic.

Pachetele tehnologice dedicate confortului și siguranței includ Sistemul de frânare automată în oraș (Active City Stop), Sistemul de asistență activă la parcare (Active Park Assist), centuri de siguranță gonflabile pentru locurile din spate, sistem de infotainment SYNC 3 cu comenzi vocale și ecran tactil de 8 inci, farurile adaptive LED (Adaptive Front Lighting System with dynamic LED headlights), etc.

Mondeo Hybrid este primul vehicul hibrid-electric produs de Ford în Europa, fiind asamblat alături de versiunile pe benzină și diesel ale lui Mondeo la uzina modernă din Valencia, Spania.

Vezi şi: (foto) Ford Fusion a suferit un facelift minor şi devine prima maşină cu un complex Co-Pilot360

Cmentariile sunt închise