(video) UAZ, învață-te să faci maşini! Au început vânzările noului BAIC Beijing BJ60

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Sub marca istorică Beijing, gigantul chinez BAIC Motors vinde în prezent o gamă largă de mașini, inclusiv autoturisme şi crossovere. În acelaşi timp se acordă o atenție specială SUV-urilor, vehicule care au stat la baza istoriei mărcii, iar noul Beijing BJ60 a deschis o nouă nișă în gama companiei.

Caracteristici cheie:

  • Ca dimensiune şi format este un analog al unor modele precum KIA Mohave sau Toyota Land Cruiser Prado, deși principalii concurenți vor fi modele precum HAVAL H9 sau Tank 500. BJ60 un şasiu tip cadru şi măsoară 5.020 x 1.955 x 1.925 x 2.820 mm.
  • Designul este unul pătrăţos şi arată destul de ok pentru o maşină capabilă de off-road. Hayonul se deschide orizontal şi are ataşată o roată de rezervă. Dimensiunea maximă a jantelor este de 20 inchi.
  • Mai iese în evidenţă designul luminilor de zi: cinci secțiuni luminoase în formă de U pe întreaga lăţime, în două dintre ele fiind montate şi farurile, iar celelalte trei completează grila de radiator.
  • Modelul are o suspensie independentă pe toate roţile! Tracţiunea este una integrală şi mai există un demultiplicator. Mai mult, este unul dintre SUV-urile care oferă trei diferențiale blocabile! Mare are şi o serie de asistenți electronici cu nouă moduri de operare în off-road.
  • Sub capotă are un benzinar turbo pe benzină, cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, asistat de un demaror-generator de 48V. Produce 266 CP şi 406 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte. SUV-ul este echipat cu un rezervor de benzină de 85 litri, însă este prevăzut un spaţiu pentru instalarea unui opţional şi suplimentar rezervor de 35 litri. Tandemul poate asigura o autonomie de 1.000 km. Se mai declară că poate face 0-100 km/h în 6.0 secunde!
  • Noul Beijing BJ60 va fi oferit în opțiuni cu două sau trei rânduri de scaune (maximum şapte locuri). Echiparea maximală include încălzirea pentru locurile posterioare, climatizare în trei zone și un acoperiș panoramic.
  • În faţa sa şoferul va avea un monitor de 10 inchi, un head-up display şi un alt ecran tactil central de 12.8 inchi, a cărui sistem multimedia poate afişa mai multe instrumente şi informaţii utile pentru off-road.
    • Butonul de pornire a motorului stă între deflectoarele de ventilație şi acest buton mai are integrat un mic ecran color de 1.9 inchi, care poate arăta temperatura, un ceas, un compas sau mascota asistentului vocal.
    • Scaunele frontale mai pot fi dotate cu ventilaţie şi funcţie de masaj. În general scaunele sunt tapiţate cu piele, cel mai probabil artificială.
    • Iluminarea ambientală propune 256 de culori la alegere.
    • Oglinda retrovizoare interioară este şi digitală, cu afişarea imaginilor de pe o cameră video posterioară.
    • Sistemul audio Infinity are 12 difuzoare şi un amplificator.
    • Încă un lucru interesant de notat: comenzile pentru controlul geamurilor sunt integrate la nivelul superior al panourilor uşilor, în stilul vechilor modele Land Rover.
    • Volumul pentru bagaje se poate ridica până la 1.836 litri.

Beijing BJ60 poate fi deja cumpărat în China pentru minimum 239.800 de yuani (32.500 euro), echivalentul unui nou UAZ Patriot cu o cutie automată şi în echipare medie Lux. Modelul este posibil să apară şi pe alte pieţe în viitor, inclusiv în Republica Moldova, dacă tot avem dealer oficial.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise