(video) Oare Toyota îl va produce fix aşa? Designul conceptului Compact Cruiser EV a fost apreciat la nivel înalt

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota își va extinde semnificativ gama de modele electrice în următorii ani: în decembrie anul trecut, marca japoneză a anunțat mai mult de zece noutăți electrice, inclusiv SUV-ul unghiular Compact Cruiser EV, care a primit recent premiul Car Design Award 2022. Cu această ocazie, divizia europeană a mărcii a făcut publice o serie de fotografie prin care avem ocazia să-l vedem la 360 de grade.

Toyota Compact Cruiser EV există la momentul de faţă doar în calitate de concept, iar întruchiparea sa fizică este o machetă cu geamuri negre, realizată în studioul european de design Toyota ED2 (situat în Nisa, Franța). Cu toate acestea micul SUV electric, precum toate conceptele Toyota și Lexus prezentate la sfârșitul anului trecut, va deveni mai devreme sau mai târziu un produs de serie și, prin urmare, trezește cel mai viu interes al consumatorilor. Nu de alta, dar o mașină de genul de la Toyota era așteptată de mult timp.

Viitorul SUV compact face apel vădit la valorile estetice ale modelului FJ Cruiser, care a debutat în 2006 și a părăsit deja majoritatea piețelor. FJ Cruiser a anticipat moda pentru SUV-urile cu design retro, motiv pentru care Ford are noul Bronco, iar Volkswagen intenționează să readucă pe piață legendarul International Harvester Scout.

Toyota, la rândul său, s-a gândit multă vreme cum să înlocuiască FJ Cruiser: de-a lungul anilor au fost arătate Urban Utility (2014), FT-4X (2017) și Tj Cruiser (2017), dar niciunul dintre aceste proiecte nu a mai avut undă verde. Însă Compact Cruiser EV are şi-l vom vedea lansat pe drumuri până în 2030.

În designul lui Toyota Compact Cruiser EV se văd nu doar formele lui FJ Cruiser, ci și ale unor modele clasice pe cadru precum Land Cruiser J40. Originale şi moderne sunt însă blocurile optice şi panourile caroseriei. Garda la sol generoasă și consolele scurte promit o bună capacitate geometrică de cross-country. Alte atribute off-road sunt nişte bucle de remorcare în barele de protecţie, o scară pe tribord şi un portbagaj expediționar pe acoperiş.

Până la momentul de faţă nu se cunosc date oficiale despre dimensiuni şi “umplutură” tehnică, dar nu avem nicio îndoială că versiunea de top a acestui model va avea tracțiune integrală, adică cel puțin două motoare electrice.

Apropo, una dintre opțiunile pentru denumirea modelului de serie ar putea fi şi LiteCruiser, după cum scrie pe panoul de bord al modelului din filmuleţul teaser (din care puteţi aprecia apropo şi conceptul de design al planşei de bord verticale).

În cadrul Car Design Award 2022, găzduit de revista italiană Auto&Design începând cu anul 1984, Compact Cruiser EV a câștigat în clasa conceptelor în fața unor rivali mult mai impresionanți precum Audi Skysphere, Lexus Electrified Sport Concept, Opel Manta GSe ElektroMOD și Porsche Mission R.

Dacă SUV-ul electric de producție nu va pierde din farmecul conceptului, atunci ar putea conta pe câștigarea clasei de mașini de serie. Anul acesta victoria a revenit modelului Ferrari 296 GTB.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/