(video) Premieră: Noul Ford Bronco Everglades – special pentru off-road prin noroi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă un Bronco de la Ford! Dacă proaspătul Bronco Raptor a fost proiectat pentru conducere rapidă prin stepe şi nisipuri, atunci noua versiune Everglades se va simţi mai confortabil pe terenuri mlăştinoase, noroi şi alte vaduri, inclusiv de apă.

Denumirea îi provine de la Parcul Național Everglades din statul american Florida – o rezervație “umedă” care se întinde pe o suprafață de peste 6.000 de kilometri pătrați.

https://www.youtube.com/watch?v=ZouuQ_Nx-xY

Caracteristici cheie:

  • Această versiune specială este de fapt şi o echipare mijlocie a noului Bronco. Este realizată pe baza unui SUV obişnuit cu pachetul opţional Sasquatch, care include: anvelope off-road Goodyear cu un diametru exterior de 35 de inci (jante de 17 inci în Carbonized Gray), o bară de protecție frontală din oțel, amortizoare Bilstein ESCV cu o cursă lungă și două diferenţiale blocabile.
  • Principalele suplimente ale echipării Everglades, pe lângă cele enumerate anterior, sunt un snorkel cu clapete ușor detașabile și un troliu performant Warn Zeon 10-S (cu o capacitate de 4.536 kg și un cablu de 30 de metri lungime).
    • Snorkelul proiectat de Ford este exclusiv în clasă, cu aerisire reversibilă şi quick-swap pentru optimizarea performanței în condiții extreme, cum ar fi praful, zăpada și apa, prin creșterea prizei de aer a motorului. Designul său utilizează două plăci ușor de schimbat pentru a putea comuta direcția orificiului de admisie în funcție de traseu și de condițiile meteorologice.
  • De asemenea, Bronco Everglades este echipat standard cu multe accesorii din fabrică, care pentru alte versiuni sunt oferite pentru o taxă suplimentară.
    • Printre acestea se numără: panouri de protecție suplimentară a dedesubtului maşinii, inclusiv una sub motor, găsită pe Bronco Black Diamond şi Bronco Badlands; arcuri şi bosaje mai mari ale roţilor, cu o formă mai dreptunghiulară decât în semicerc; un set de railings-uri pe acoperiş; un bullbar.
    • Bronco Everglades este ușor de curățat după un weekend aventuros datorită unor scaune standard din vinil de calitate marină și podele cauciucate.
    • Noile accente Urban Green oferă o atingere subtilă a culorilor pe mânerele de prindere, deflectoarele de ventilație și cusăturile scaunelor.
    • Pe lângă un mid-package de dotări, Bronco Everglades dispune de sistem multimedia SYNC 4 pe monitor de 12 inci cu suport de actualizări OTA Ford Power-Up.
  • Mai este scos în evidenţă modelul prin nişte autocolante pe aripi sub forma unei hărţi topografice a Parcului Everglades. O grilă de radiator unică carbonizată gri cu litere negre lucioase îmbunătățește aspectul său funcțional. Este disponibil în doar cinci culori: cea exclusivă Desert Sand, pe lângă Eruption Green, Area 51, Shadow Black şi Cactus Gray.
  • Garda la sol a unei astfel de maşini constituie 297.18 mm. Unghiurile de atac şi degajare sunt de 37.8 şi 37.1 grade respectiv. Un vad de apă cu o înălţime de 924.56 mm îl poate trece fără probleme.

Ford Bronco Everglades este oferit doar sub forma unei maşini cu patru portiere, cu un motor turbo EcoBoost cu patru cilindri şi volum de 2.3 litri (304 CP/441 Nm), alături de o cutie de viteze automată în 10 trepte. În SUA costă de la 53.000 de dolari.

Premiera-i publică va avea loc la Chicago Auto Show (10-21 februarie 2022).

Specificaţii tehnice în detalii:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/02/2022-Bronco-Everglades-tech-specs.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise