(foto) Volkswagen Group anunţă oficial despre lansarea brandului Scout

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Grupul Volkswagen va lansa un pickup complet electric și un SUV robust în Statele Unite, ambele autovehicule fiind complet noi, sub un nou brand dedicat despre care se vehiculează încă din 2018 – Scout. Decizia Consiliului de Administrație a fost confirmată acum câteva ore de către Consiliul de Supraveghere al gigantului german.

Vehiculele vor fi desenate, proiectate și fabricate în SUA pentru clienții americani. În acest scop, o companie separată, independentă, va fi înființată în SUA în acest an, deoarece Grupul Volkswagen mută puternicul brand american Scout în spațiul vehiculelor electrice.

Primele prototipuri urmează să fie dezvăluite anul viitor, iar producția este programată să înceapă în 2026. Marca electrificată Scout va fi construită pe un nou concept de platformă tehnică care aduce un nou pickup și un RUV (recreational utility vehicle) dincolo de portofoliul existent al Grupului Volkswagen.

„După revoluția de succes a Volkswagen în SUA, acum profităm de oportunitatea de a ne consolida și mai mult poziția pe una dintre cele mai semnificative piețe în creștere pentru vehiculele electrice. Electrificarea oferă o oportunitate istorică de a intra în segmentul extrem de atractiv de pickup și R-SUV ca grup, subliniind ambiția noastră de a deveni un jucător relevant pe piața din SUA.”

Herbert Diess, CEO Volkswagen AG

Succesul în segmentele R-SUV și pickup este o pârghie cheie pentru creșterea profitabilității în SUA și atingerea cotei de piață vizată de 10%. Grupul Volkswagen continuă, astfel, să-și extindă în mod sistematic prezența pe una dintre cele mai semnificative piețe cu o creștere globală.

„Compania pe care o vom înființa anul acesta va fi o unitate și o marcă separată în cadrul Grupului Volkswagen, care va fi administrată independent. Acest lucru se aliniază cu noul model de direcție al Grupului – unități mici care acționează agil și au acces la platformele noastre tehnologice pentru a valorifica sinergiile.”

Arno Antlitz, CFO Volkswagen AG

Deși Scout sunt numite de mult timp versiuni „off-road” ale unor modele Skoda, în America acest brand are propria sa istorie, mult mai bogată. Din 1961 şi până în 1980, SUV-urile și pickup-urile cu acest nume au fost produse de International Harvester, numită acum Navistar International (sub aripa TRATON SE – fosta Volkswagen Truck and Bus) și cunoscută doar pentru camioanele grele. Mașinile Scout au concurat o vreme cu modele precum Jeep CJ și Ford Bronco.

Nu există deocamdată mai multe detalii, dar, se pare, că Volkswagen a cumpărat oficial toate drepturile asupra mărcii Scout, pentru că sub aceasta se vor produce descendenți direcți ai vehiculelor din anii 60-70. SUV-ul din schița publicată are proporții similare și chiar o formă similară a geamurilor laterale cu vechile modele. 

De cealaltă parte, pickup-ul va avea o cabină cu două rânduri şi o consolă frontală foarte mică. El va încerca să concureze cu produsele Rivian, GMC, Ford şi Tesla, inclusiv în ceea ce priveşte preţul.

Cmentariile sunt închise