Fostul designer-șef global al Ford, Anthony Lo, a fost recrutat de BAIC

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BAIC Group a anunțat că cel mai remarcabil designer auto chinez din lume, Anthony Lo, i s-a alăturat oficial în calitate de vicepreședinte pentru design global și director de design. Anterior expertul a lucrat pentru Lotus, Audi, Mercedes-Benz, General Motors, Ford și alte mărci auto de top.

Potrivit grupului BAIC, aderarea sa va promova o inovație cuprinzătoare în ceea ce privește designul mărcii și inovația strategică, va promova cu fermitate procesul de internaționalizare al BAIC și va conduce compania către o nouă etapă de mobilitate ascendentă.

„După o călătorie lungă și fructuoasă cu diverse grupuri auto din întreaga lume, sunt foarte încântat că am luat decizia de a mă alătura BAIC. Aștept cu nerăbdare să ridic echipa de design ca o forță motrice în cadrul BAIC și să lucrez cu alți lideri pentru un viitor luminos, semnificativ și durabil.”

Anthony Lo

În calitate de unul dintre cei mai importanți designeri auto din lume, Anthony Lo are o influență și o reputație incontestabilă în China și în comunitatea internațională de design auto

Născut în Hong Kong, Lo a început să lucreze în industria auto în 1987, când era profesor la Royal College of Art din Londra, unde a obținut un masterat în design auto.

Cariera sa a început la Lotus, unde a desenat distinctivul Carlton (Omega) și a lucrat la alte vehicule notabile, cum ar fi conceptul Isuzu 4200R.

Anthony Lo

În 1990 s-a alăturat echipei Audi din Germania pentru a lucra la programul de design avansat, unde a fost implicat în designul conceptului Audi AVUS Quattro, care a surprins perfect viziunea mărcii și a influențat designul multor mașini din acea perioadă.

Ulterior, a fost recrutat de Mercedes-Benz pentru a se alătura noului său studio de design avansat din Japonia, unde a contribuit la F 200 Imagination, conceptul Maybach și a influențat puternic designul Clasei S W221 cu un concept intern.

A devenit apoi Senior Design Director la General Motors Europe, cu responsabilitate generală pentru programele Saab, Opel și Vauxhall, conducând în special dezvoltarea conceptului Saab Aero-X. Cu Saab, Lo a lucrat în Suedia în calitate de director de design.

În perioada 2010-2021, în calitate de vicepreședinte al departamentului de design exterior la Renault, a condus echipa sa în dezvoltarea limbajului distinctiv pentru noile și remarcabilele linii de produse Renault și Dacia.

A avut și un rol esențial în dezvoltarea programului „Cycle of Life”, care este în prezent în curs de desfășurare. De asemenea, el a jucat un rol esențial în dezvoltarea strategiei „Cycle of Life”, care a adus marca în prim-planul leadership-ului în materie de design.

Anthony Lo

A fost apoi numit designer-șef global al Ford, responsabil pentru crearea unei experiențe coerente a mărcii printr-o gamă de produse și servicii unice, fiabile și fidele valorilor mărcilor Ford și Lincoln.

Anthony Lo

În calitate de coloană vertebrală a industriei auto din China și de întreprindere lider în industria modernă de producție din Beijing, BAIC Group a fost selectată drept una dintre cele mai importante 500 de companii din lume timp de 12 ani consecutivi și și-a pus întotdeauna în practică misiunea sa inițială de „aspirație de a construi o mașină bună pentru țară”.

Cmentariile sunt închise