Dar voi, cum aţi petrecut 2022? Elon Musk, de exemplu, a pierdut 200 de miliarde din buzunar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Omul de afaceri Elon Musk, tot el fiind fondator şi CEO al mărcii de autovehicule electrice Tesla, a devenit primul om din istorie care a pierdut cei mai mulţi bani în cel mai scurt timp. Averea antreprenorului în vârstă de 51 de ani a înregistrat o pierdere fără precedent de 200 de miliarde de dolari din noiembrie 2021, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Şi Forbes l-a detronat de pe primul loc în clasamentul miliardarilor în luna decembrie.

În urmă cu 14 luni, averea lui Musk era estimată la 340 de miliarde, fiind chiar încoronat pentru o perioadă drept cel mai bogat om de pe planetă, însă acum este evaluată la 137 de miliarde, ceea ce l-a costat şi distincţia. Titlul a fost preluat de preşedinte brandului francez de lifestyle LVMH, Bernard Arnault, care are în conturi 162 de miliarde.

Musk, care deţine compania de maşini electrice Tesla şi compania de aeronautică SpaceX, a achiziţionat în octombrie platforma de socializare Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, moment care a coincis cu o depreciere continuă a valorii acţiunilor Tesla, despre care unii acţionari nu cred că este o coincidenţă.

În noiembrie, Elon Musk a glumit despre pierderea de bani pe Twitter: „Cum să faci o mică avere pe reţelele sociale? Începe cu una mare.”

Omul de afaceri miliardar a folosit platforma Twitter pentru a-şi promova politica, ceea ce l-a făcut în mare măsură nepopular în rândul progresiştilor care tind să susţină afaceri precum Tesla, care promovează energia alternativă.

Tesla a înregistrat o scădere de 65% a valorii acţiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în decembrie. Musk a vândut miliarde de dolari în acţiuni ale companiei, în eforturile de a face Twitter profitabil.

Elon a salutat duminică noul an pe Twitter cu următoarea predicţie: „Un lucru este sigur. Nu va fi plictisitor“.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/