(foto/video) 20 aprilie 2023 – ziua în care s-a născut al 500.000-lea G-Class

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe lângă primul zbor de test al celei mai înalte şi puternice rachete din lume, 20 aprilie 2023 se mai remarcă printr-un eveniment important. Cel de-al 500.000-lea exemplar al legendarului model Mercedes-Benz G-Class a părăsit astăzi linia de producție a fabricii din Graz, Austria!

Veteranul off-roader, care a câștigat multe premii pentru „cel mai bun vehicul off-road din lume”, își scrie propria poveste de succes din 1979. Clasa G își datorează statutul de cult în rândul comunității sale de fani în creștere, în primul rând prin combinația sa unică de design distinctiv și capacitate remarcabilă pe teren neasfaltat.

Vehiculul aniversar amintește de originile simbolului off-road: exemplu pentru aspectul vintage al modelului unic este 280 GE din anul model 1986, din care descendentul de astăzi încorporează elemente de design iconice, cum ar fi culoarea exterioară și modelul de tapiţerie pentru scaune.

Clasa G se apropie de cea de-a 45-a aniversare a producției, care urmează în 2024. De asemenea, va rămâne fidel cu sine în facelift-ul asociat cu acest eveniment, care va introduce şi versiunea electrică.

Modelul pe care Mercedes-Benz îl prezintă pentru a comemora aniversarea producției este unul unic fără cusur. Al 500.000-lea „G” este inspirat de o maşină din primii ani. Prezintă câteva caracteristici de design deosebit de izbitoare față de predecesorul său istoric, care s-a bucurat de mult timp de statutul de clasic auto. Vopseaua istorică este agave green, una dintre primele culori de vopsea disponibile pentru Clasa G.

Printre detaliile mai subtile ale designului exterior se numără semnalizatoarele de direcţie. Forma lor a rămas aceeași până în prezent, dar nu și culoarea lor: la vehiculul aniversar, capacele indicatoarelor de direcție prezintă o nuanță de portocaliu care nu se mai folosește astăzi, adică aspectul tipic automobilelor din anii 1970.

Capacul istoric al roții de rezervă cu steaua Mercedes, care este semnificativ mai mare decât la modelele de astăzi, emblema mărcii de pe hayon și jantele argintii cu cinci spiţe evocă, de asemenea, primele zile ale Clasei G.

Interiorul celui de-al 500.000-lea vehicul este, de asemenea, inspirat de 280 GE. De exemplu, secțiunea din mijloc a scaunului este tapițată cu țesătura în carouri tipică epocii, în timp ce mânerul de prindere de pe partea pasagerului prezintă inscripția „Nr. 500.000” în agave green. Decorul pragului „Schöckl”, pe de altă parte, este o parte integrantă a gamei actuale de personalizare G manufaktur. Iar butoanele din mânere sunt negre.

Alături de Clasa S și E, Clasa G este una dintre cele mai longevive și mai vechi serii de modele de autoturisme din istoria Mercedes-Benz. Chiar și cu primul model G, echipa de dezvoltare a proiectat un vehicul care combină capacitatea superioară în off-road cu confortul de condus pe șosea și standardele ridicate de siguranță tipice Mercedes. La momentul lansării pe piață în primăvara anului 1979, clienții puteau alege între patru variante de motor, cu 72-150 CP. Au fost disponibile atât decapotabile cu ampatament scurt, cât și “break-uri” cu ampatament scurt sau lung.

Pe parcursul ultimelor patru decenii, Clasa G s-a impus de la un vehicul comercial pur la un obiect de stil de viață. Cu toate acestea, și-a păstrat caracterul său distinctiv și aspectul tipic până astăzi. Tracțiunea integrală, blocarea diferențialului cu efect de 100% și cadrul robust au făcut parte din Clasa G încă de la început. Elementele stilistice emblematice, cum ar fi farurile rotunde, roata de rezervă expusă pe hayonul cu balamale laterale și silueta clară, unghiulară, dau asigurările necesare că această icoană este recunoscută și astăzi ca moștenitor direct al primului model G.

În ceea ce privește performanța și tehnologia, Clasa G a fost dezvoltată continuu de-a lungul anilor. Cel mai mare salt tehnologic din istoria modelului a venit odată cu noua serie, care și-a sărbătorit premiera mondială la Salonul Auto de la Detroit în 2018: faruri cu tehnologie LED, sisteme moderne de asistență a șoferului, un interior reproiectat fundamental, modern și un nou șasiu oferă mai multă siguranță și confort, precum și caracteristici mai bune de conducere atât pe șosea, cât și în afara acesteia.

Motto-ul actualei generații lansate în 2018 este „Stronger than Time” și se va aplica mai mult ca niciodată în viitor: cu noul EQG, care va ieși de pe linia de producție în 2024, alături de versiuni cu motoare cu ardere internă, off-roader-ul va face un pas în viitor. Versiunea complet electrică, care rămâne pe deplin în tradiția de design a seriei, va stabili noi standarde cu ale sale patru motoare electrice controlate individual, aproape de roți, care permit caracteristici unice de conducere, în timp ce bateriile integrate în cadrul scării asigură un centru de greutate coborât. Motoarele electrice furnizează cuplul maxim practic instant și oferă o putere, control și capacitate de răspuns extraordinare.

Cmentariile sunt închise