(foto) Acest BMW M2 Convertible costă doar 75000 de euro şi poate rula cu 300 de km/h

BMW nu se grăbește să dezvolte o versiune Convertible (decapotabilă) a popularului său BMW M2 Coupe, care mai nou a fost actualizat în M2 Competition. Ştafeta în acest sens o preiau atelierele de tuning, însă numărul celor care s-au încurajat să facă asta s-a ridicat recent abia la două!

Am văzut deja un proiect în 2016 al atelierului de tuning elvețian Dähler Design, care valorifică indecizia BMW, iar al doilea BMW M2 Convertible a fost prezentat de firma germană de tuning Lightweight.

Numit LW M2 Convertible, este construit pe platforma unui exemplar obişnuit Seria 2 Convertible. Specialiştii “ușor” au transplantat toate componentele care răspund de propulsie, piese și tehnologii dintr-un vehicul donator M2 Coupe, inclusiv cutia de viteze DKG, diferențialul și axele M2.

Aşadar, scopul atelierului nu a fost doar ca noul automobil să fie asemănător doar din punct de vedere vizual, ci şi tehnic în toate privinţele, fiind o adevărată provocare.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW M2 pe Hungaroring

Caroseria completă de pe M2 Coupe a fost instalată pe această mașină, incluzând bara de protecţie frontală, capota, pragurile laterale, aripile, bara de protecţie, spoilerul și difuzorul spate.

Din propriul catalog au fost adăugate: un splitter frontal din două piese, un difuzor şi o grilă a radiatorului, toate realizate din fibră de carbon.

LW M2 Convetible utilizează motorul familiar N55 cu şase cilindri şi un volum de 3.0 litri, a cărui putere a fost ridicată de la 370 CP şi 465 Nm, la 428 CP și 600 Nm.

Timpul de acceleraţie 0-100 de km/h nu a fost anunţat, însă se menţionează că limitatorul de viteză maximă a fost mutat pentru ca acul vitezometrului să ajungă la ultima cifră afişată pe el!

Printre alte dotări se numără: un eşapament din titan cu terminaţii acoperite cu fibră de carbon şi un aşa-zis down-pipe cu 300 de celule; suspensia a fost schimbată cu una reglabilă Bilstein Clubsport; sistemul de anti blocare a roţilor spate a fost preluat de la BMW M4 GTS; roţile cuprind anvelope de mărime 265/30/20 şi 305/25/21 cu jante de 20 şi 21 de inci respectiv!

Interiorul se potrivește uşor cu cel dintr-un M2 Coupe, fiind aranjate un set de panouri din fibră de carbon, împreună cu un volan acoperit cu piele perforată şi Alcantara. Ușoare au fost transplantate şi alte obiecte, inclusiv pielea neagră Nappa, iar bancheta din spate și panourile laterale de acolo au fost ajustate cu cusătura originală de contrast albastră.

Costul total al automobilului este de 75.000 de euro.

Vezi şi: (video) Primul BMW M4 CS a ajuns în Moldova, se vinde, şi doar stopurile îi costă cât o altă maşină

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/