(foto) Actorul Robert Downey Jr. a ales atelierul SpeedKore pentru a restaura şi modifica un BMW E9

Renumitul atelier SpeedKore a modificat în acest an, pentru prima dată în istoria sa, un automobil european marca BMW. Este vorba despre un coupe 3.0 CS din 1974 care a primit o a doua viaţă.

Clientul şi proprietarul – actorul Robert Downey Jr. – însuşi a participat la realizarea proiectului şi aceasta este a treia maşină din garajul său pe care au pus mâna specialiştii din Wisconsin.

BMW-ului i-a fost păstrată şi restaurată caroseria originală din oțel, deși SpeedKore obişnuieşte ca să înlocuiască toate panourile cu unele din fibră de carbon atunci când face un restomod. Noi şi diferite sunt doar barele de protecţie şi pragurile laterale exterioare, toate confecţionate din fibră de carbon cu textură expusă la vedere, cu finisaj mat-satinat.

Caroseria a fost revopistă în culoarea Brick Red, iar drept contrast, toate elementele anterior cromate s-au ales cu un tratament cu ceramică într-o nuanţă gri-titan, un exemplu fiind grila de radiator sau ramele geamurilor laterale. Încă un element de contrast neobișnuit este o linie de “brâu” şi un spoiler pe capacul portbagajului realizate din lemn natural!

Acelaşi tip de lemn în aceeaşi culoare şi textură este utilizat pentru a decora habitaclul, în combinaţie cu aplicaţii din piele maro şi unele textile. Panoul frontal și-a păstrat aspectul autentic, dar a suferit modificări majore pentru a integra un sistem multimedia Focal cu un monitor retractabil deghizat. Levierul nou al cutiei de viteze aminteşte de cel din modele vintage Lamborghini.

Proprietarul a refuzat să mai fie instalate înapoi scaunele posterioare, dorind în schimb să aibă mai mult spaţiu pentru bagaje. Totodată, un compact frigider pentru păstrarea inclusiv a băuturilor este integrat în partea din spate a cabinei.

Motorul standard cu carburator de 3.0 litri a fost înlocuit cu o unitate S38B36 de 3.8 litri, preluată de la un BMW M5 în caroserie E34 (340 CP/400 Nm), iar cutia de viteze manuală a cedat locul uneia automate ZF în patru trepte.

Printre altele, automobilul a mai beneficiat de un set de amortizoare Bilstein, mecanisme de frânare Brembo cu etriere cu șase pistoane pe faţă și cu patru pistoane pe spate, care sunt ascunse în spatele unor jante forjate exclusive marca HRE (18 inci) în anvelope Pirelli P Zero.

Cât l-a costat pe actor restaurarea şi modificarea acestui automobil frumos nu s-a anunţat.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-vin-diesel-a-primit-in-dar-de-ziua-sa-de-nastere-o-masina-unica-anterior-vazuta-in-furious-8/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/