(foto) Alpina are deja gata modelele actualizate XD3 şi XD4 – cu 394 CP şi 800 Nm

Ciudat este că atelierul Alpina nu şi-a propus încă să modifice noile modele BMW X3 M şi X4 M. În schimb, s-a ocupat de versiunile lor M40d cu motoare diesel şi din nou nu vedem ca germanii să fie atraşi de benzinare, măcar de versiunile M40i.

Dar până se vor gândi să o facă într-o bună zi, prezintă imediat după premiera celor de la BMW modelele sale actualizate XD3 şi XD4.

Caracteristici cheie:

  • Motoarele lor de 3.0 litri, cu patru turbocompresoare, oferă acum 394 CP și un cuplu maxim de 800 Nm (puterea totală este disponibilă între 1.750 şi 3.000 rpm!) Înainte de facelift modelele Alpina propuneau 388 CP şi 770 Nm. (Acum maşinile originale actualizate în versiune M40d nu mai sunt quad turbo ci twin-turbo, oferă 340 CP/700 Nm şi sunt asistate electric de un sistem mild hybrid prin care mai devin disponibil suplimentar şi temporar alţi 11 CP.)
  • Ambele modele XD3 şi XD4 pot face 0-100 km/h în 4.6 secunde (-0.3 s), 0-200 în 17.9 şi 17.7 secunde, iar viteza maximă nu mai este limitată la 250 de km/h, ci majorată până la 267 şi 268 km/h respectiv. Alpina afirmă că niciun alt model din acest segment nu se apropie de aceste performanțe. (În combinaţie cu jantele forjate ALPINA CLASSIC de 22 de inci viteza maximă este mai mică cu 5 km/h).
  • Puterea este transmisă printr-o transmisie automată sport ZF cu 8 trepte, generația 8HP75, adaptată în mod specific la trenul de rulare cu un cuplu ridicat. Schimbarea manuală a treptelor de viteză se realizează utilizând butoanele clasice ALPINA SWITCH-TRONIC sau nişte padele opţionale din aluminiu.
  • Interesant este că modelul, în ciuda puterii mari, este capabil să consume mixt în ciclu WLTP chiar şi 8.5 litri la 100 de km parcurşi! În plus față de un filtru de particule diesel și un convertizor catalitic de stocare a NOx, un convertor catalitic SCR cu injecție apoasă de soluție de uree (AdBlue) reduce cantitatea de oxizi de azot din emisii. Volumul rezervorului AdBlue este de 20 de litri, ceea ce echivalează de obicei cu o autonomie de aproximativ 10.000 km.
  • Direcția sportivă variabilă a fost revizuită pentru a asigura o manevrabilitate mai clară și mai receptivă. Un update pentru sistemul Performance Control a sporit semnificativ reacţia dinamică în viraje (acest sistem electronic de comandă previne subvirarea prin intervenții selective de frânare la fiecare roată în parte).
  • Funcția Launch Control a fost la fel revizuită şi controlează automat puterea, cuplul, controlul tracțiunii și transmisia pentru a permite manevre optime de accelerare de pe loc.
  • Modelele dispune de o suspensie sport Alpina cu amortizoare adaptive special calibrate. Arcurile mai rigide și mai scurte oferă un centru de greutate mai scăzut și o aerodinamică optimizată.
  • Standard se oferă jante din aliaj ALPINA CLASSIC de 20 de inci (255/45 ZR20 în faţă şi 285/40 ZR20 în spate). Acestea sunt acoperite cu nişte anvelope Pirelli P Zero Ultra-High Performance special dezvoltate de cele două companii în parteneriat. Jantele de 22 de inci vin cu anvelope 255/35 ZR22 şi 295/30 ZR22 respectiv.
  • Sistemul de frânare Alpina dispune acum de plăcuțe de frână modernizate şi performante. Clienții pot alege, de asemenea, sistemul opțional de frânare de înaltă performanță cu discuri compozite forate ușoare care măsoară 395 mm în față și 398 mm în spate.
  • Noul design luminos BMW și componentele aerodinamice Alpina reproiectate, din față și din spate (barele de protecţie individuale, cu splitter şi difuzor nou) asigură un aspect mult mai contemporan și mai puternic. Opţional, cu noul difuzor inclus, poate fi montat un cârlig de remorcare.
  • BMW Parking Assistant, precum și oglinzile exterioare rabatabile electric, cu efect anti-orbire, sunt acum incluse ca dotări standard.
  • Pe lângă putere și cuplu, noile afișaje sport BMW pot prezenta acum și creșterea presiunii, a temperaturii uleiului și a forțelor G într-o diagramă dinamică.
  • Se mai oferă o gamă aproape nelimitată de caracteristici interioare: cusături, broderii, perforări și ștanțări, realizate după specificațiile clienților, inclusiv tapițeria de firmă netratată din piele LAVALINA.

Maşinile pot fi deja comandate. Livrările vor începe din luna noiembrie. În Germania, cu TVA inclus, preţul maşinilor este de minim 85.900 şi 89.100 de euro respectiv.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/