(video) Premieră: Noile BMW X3 M Competition şi X4 M Competition facelift

Împreună cu modelele actualizate X3 şi X4, BMW a decis să nu se reţină prea mult cu versiunile lor de performanţă şi le-a lansat tot astăzi în premieră. Interesant este că se întâmplă la doar doi ani distanţă de când au apărut pentru prima dată în istorie X3 M şi X4 M.

https://www.youtube.com/watch?v=g4vmDtTLsyk
https://www.youtube.com/watch?v=CyXN1ec6Nv8

Caracteristici cheie:

  • Au rămas la ofertă doar modelele M Competition cu 510 CP, versiunile de start M fiind eliminate.
  • Modelele actualizate M Competition oferă acum un plus de performanţă: au un cuplu maxim mărit cu 50 Nm, până la 650 Nm, pentru o acceleraţie mai rapidă de pe loc şi până la 100 km/h (în 3.8 secunde, -0.3 s). Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h sau poate fi ridicată până la 285 km/h în combinaţie cu pachetul M Driver opţional.
  • Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie de sub capota acestor SUV-uri dispune acum de un arborele cotit uşor şi forjat, găsit pe noile M3 şi M4. Designul extrem de rezistent la torsiune permite transmiterea cuplului deosebit de ridicat, în timp ce masa redusă şi masele de rotaţie scăzute aduc şi ele beneficii pentru transmiterea puterii motorului.
  • Sistemul de răcire al motorului, ale cărui calităţi au fost dovedite pe circuit, este conceput pentru a permite un nivel de putere excepţional de ridicat şi include acum două radiatoare poziţionate lateral, în plus faţă de cel central.
  • Există, de asemenea, un răcitor de ulei de motor suplimentar şi un răcitor de ulei de transmisie separat.
  • Competenţa BMW M GmbH în motorsport este evidentă şi în proiectarea sistemului de alimentare cu ulei, care este orientat spre o funcţionare dinamică pe circuit. Baia de ulei cu masă optimizată a motorului are două camere separate şi un canal de aspiraţie integrat. O etapă suplimentară de aspiraţie permite pompei de ulei cu program de control să livreze lubrifiant din bazinul de ulei mai mic, care serveşte ca tampon de volum. În acest fel, este garantată în permanenţă o alimentare fiabilă cu ulei, chiar şi în timpul accelerărilor longitudinale şi laterale extreme.
  • Un sistem sport M de evacuare a gazelor de eşapament, cu supape variabile infinit, este disponibil standard.
  • Puterea este transmisă roţilor din spate printr-o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic. În plus faţă de schimbările de viteză complet automate, aceasta permite şi schimbarea manuală cu selectarea secvenţială a poziţiei de condus.
  • În plus faţă de noul levier M al cutiei de viteze de pe consola centrală, sunt disponibile şi padele în spatele volanului. În modul manual se pot efectua mai multe downshifts-uri până la cea mai mică treaptă posibilă, astfel încât se poate valorifica cuplul de tracţiune al motorului pentru frânare. Când se accelerează, nu se declanșează nicio urcare forţată în cutie chiar şi atunci când motorul este turat.
  • Modelele dispun de fapt de un sistem de tracţiune integrală M xDrive, însă cu orientare principală pe puntea din spate. M xDrive controlat electronic – care este conectat cu sistemul DSC (controlul dinamic al stabilităţii) – direcţionează o parte din cuplu către puntea faţă numai atunci când roţile din spate îşi ating limitele capacităţii de transmisie a puterii. Prin simpla apăsare a unui buton, conducătorul poate influenţa nu numai modul în care funcţionează controlul stabilităţii, ci şi distribuţia cuplului între roţile faţă şi cele spate. Interacţiunea controlată central a sistemului M xDrive cu diferenţialul M activ asigură o transmisie fără pierderi a puterii motorului.
  • Suspensia M adaptivă, disponibilă standard, cu reglaj specific şi amortizoare controlate electronic asigură atât un nivel ridicat de confort zilnic, cât şi un contact extrem de direct cu drumul, cu mişcare limitată a roţii şi a caroseriei. Forţele de amortizare sunt potrivite în mod ideal pentru a face faţă oricărei situaţii de pe drum şi sunt setate individual pentru fiecare roată la niveluri variabile continuu, prin intermediul supapelor interioare controlate electromagnetic. Caracteristica de bază a amortizoarelor poate fi influenţată prin apăsarea unui buton. Precizia de condus şi reacţia se bazează pe măsuri extinse pentru a consolida caroseria şi prinderea suspensiei, de exemplu un pachet de braţe transversale specific M.
  • Direcţia electromecanică M Servotronic şi DSC (controlul dinamic al stabilităţii) contribuie şi ele la experienţa de condus M caracteristică. În modul M Dynamic, acest sistem permite patinarea suplimentară a roţii pentru a genera răspunsul de autodirecţie care este tipic pentru M, permiţând manevre de derapaj controlat atunci când maşinile sunt utilizate pe circuit, de exemplu.
  • Un sistem de frânare M Compound este disponibil standard. Etrierele de frână poartă sigla M şi sunt finisate standard în albastru – opţional în negru lucios sau roşu.
  • Pachetul general perfect asortat pentru performanţe maxime include şi jantele de 21 de inci, cu anvelope mixte în format 255/40 ZR21 în faţă şi 265/40 ZR21 în spate. O dotare nouă este janta forjată M, cu design 892M Star Spoke în finisaj Jet Black lustruit, care reduce masa cu 2 kg per roată. Ca alternativă, binecunoscuta jantă M din aliaj uşor, cu design 765M V-Spoke, este disponibilă şi în culoarea Jet Black lustruit.
  • Noile BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition au grila BMW mărită, cu rama dintr-o singură bucată, şi farurile mai plate cu aproximativ 10 milimetri, extrase din cele revizuite şi la BMW X3 şi BMW X4. O bară neagră, în care este poziţionată iCam, asigură separarea vizuală a grilei BMW, al cărei cadru este finisat tot în negru lucios, la fel ca barele M tipice pentru grilă. De asemenea, grila radiatorului are un logo specific automobilului: X3 M sau X4 M.
  • În plus faţă de farurile LED adaptive, disponibile standard, cu funcţie Matrix, BMW Laser Light cu o rază de acţiune de până la 650 de metri este disponibilă acum ca echipare opţională. 
  • BMW M GmbH a proiectat spoilerul frontal specific M pentru a fi şi mai expresiv. O dotare deosebit de atractivă o reprezintă noile prize de aer laterale, dispuse vertical şi alungite: acestea sunt înclinate înspre buza spoilerului, într-o curbă spre centrul automobilului, unde urmează forma hexagonală a prizei centrale de aer. Acestea sunt încadrate de elemente decorative în negru lucios, care este utilizat şi pentru capacele oglinzilor exterioare M optimizate aerodinamic şi a branhiilor M caracteristice integrate în Air Breathers, precum şi pentru spoilerul spate al lui BMW X4 M Competition.
  • BMW X3 M Competition are stopurile LED integral ale modelului BMW X3 revizuit, cu un contur negru şi o grafică iluminată mai îngustă. Secţiunea inferioară a difuzorului spate este specifică M şi finisată în negru lucios. Difuzorul mare este flancat în dreapta şi în stânga de perechile de ţevi de eşapament ale sistemului de evacuare sport M, care sunt finisate în crom negru.
  • Noul difuzor spate al BMW X4 M Competition prezintă o inserţie largă, decalată, în formă de nicovală. La fel ca panourile laterale pentru Air Curtains, care găzduiesc şi deflectoarele verticale, acestea sunt finisate în negru lucios, asigurând o impresie generală deosebit de puternică. Cele două perechi de ţevi de eşapament în crom negru încadrează şi difuzorul de pe BMW X4 M Competition.
  • Pe lângă M Carbon Black metalizat şi M Brooklyn Gray metalic, există două finisaje noi de culoare rezervate exclusiv pentru modelele M Competition ale gamelor X3 şi X4 din Germania – anume M Marina Bay Blue metalizat şi M Sao Paulo Yellow. În plus, pentru prima dată sunt disponibile o gamă largă de culori BMW Individual, cum ar fi finisajul mat Frozen Marina Bay Blue metalizat.
  • BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition dispun standard de scaune sport M cu tetiere reglabile electric şi siglă M iluminată. În plus faţă de tapiţeria extinsă din piele Merino în patru combinaţii de culori, tapiţeria extinsă BMW Individual cu piele Merino în nuanţă Tartufo este disponibilă ca opţiune.
  • Gurile de aerisire au o garnitură nouă galvanizată, decoraţiunile interioare sunt finisate standard acum în aluminiu Rhombicle închis, iar noua variantă cenuşiu poros este disponibilă opţional.
  • Volanul M multifuncţional şi îmbrăcat în piele are cusături contrastante în culorile BMW M şi un braţ deschis la ora 6.
  • Noile BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition sunt echipate standard cu BMW Live Cockpit Professional (două monitoare de 12.3 inci), inclusiv Connected Drive. Sistemul de operare BMW 7 include acum şi actualizare de software la distanţă.
  • Un sistem audio Harman Kardon surround vine acum ca echipare standard pentru o experienţă audio excelentă.
  • Afişajul complet digital pentru instrumente oferă, printre altele, M View cu afişaje specifice adoptate de la modelele BMW M8. Conţinutul afişajului specific M este disponibil şi cu BMW Head-Up Display opţional.
  • Sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud oferă un calcul deosebit de rapid şi precis al traseelor şi timpilor de sosire, actualizări ale datelor de trafic în timp real la intervale scurte şi introducere liberă de text pentru selectarea destinaţiilor de navigare. În plus, BMW Maps cu Connected Parking oferă conducătorilor asistenţă şi mai detaliată în căutarea unui loc de parcare liber în apropierea destinaţiei lor. Mai mult, serviciile On-Street Parking Information şi ParkNow sunt integrate în gama de funcţii BMW Maps.
  • O altă dotare standard este integrarea optimizată a smartphone-urilor cu Android Auto şi Apple CarPlay. Aici, conducătorul poate vizualiza toate informaţiile importante din aplicaţii pe displayul central şi, de asemenea – într-o formă procesată inteligent – în tabloul de instrumente şi în Head-Up Display opţional.

Lansarea pe piaţă a noilor modele este programată pentru luna august. Modelele pot fi precomandate, având un preţ de start în Germania de 97.600 şi 99.600 de euro respectiv.

Specificații tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
https://www.youtube.com/watch?v=6–Tr-TTOgI

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/