(video) Renault Oroch, făcut pe baza primului Duster, a fost actualizat şi poate încărca telefoane wireless

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Crossoverul Dacia/Renault Duster de prima generație nu mai este produs nicăieri în lume: ultima țară a fost India, unde astfel de mașini au fost făcute până în februarie 2022. Dar o varietate a rămas încă în picioare, fiind vorba despre pickup-ul Renault Duster Oroch, produsă în Brazilia din 2015, de unde şi este importat de persoane particulare care sunt interesate de el. 

Francezii nu au stat să facă o maşină similară pe baza noului Duster, astfel că divizia braziliană a companiei a modernizat serios modelul existent. Acum nici nu se mai numeşte Duster Oroch, ci odată cu facelift-ul şi-a schimbat şi denumirea – Renault Oroch.

Caracteristici cheie:

  • Designul pickup-ului nu s-a schimbat aproape deloc și uşor se recunoaşte în el primul Duster. Amintim că în comparaţie cu SUV-ul, ampatamentul lui Oroch este întins cu 156 mm (până la 2.829 mm), iar ținând cont de consolă masivă posterioară, lungimea totală ajunge la 4.7 metri (+50 cm).
  • Facelift-ul nu a afectat panourile caroseriei: noi sunt doar bare de protecție și grila radiatorului, iar reflectorii din stopuri sunt transparenţi. Unghiul de atac a fost mărit până la 27.6 grade.
  • În imagini ni se prezintă modelul în echipare de top Outsider, cu ornamente din plastic în jurul perimetrului caroseriei și faruri anti ceață suplimentare, iar în cele numite PRO și Intense ar trebui să arate mai modest.
  • Noile șine de acoperiș pot susține până la 80 kg. Bena cu o lungime de 1.350 mm și o lățime de 1.175 mm are acum un strat de protecție din plastic, standard. Capacitatea de încărcare este de 680 kg.
  • Renault Oroch s-a ales cu un interior complet nou, făcut în stilul celui mai nou Duster, astfel încât toată atmosfera veche a dispărut. Există deflectoare de ventilație similare, un volan, blocuri de butoane, panouri de uși și chiar un panou de control al climatizării cu afișaje încorporate.
    • Panoul de bord cu vitezometru digital este împrumutate de la vechiul Captur, iar un monitor de 8.0 inci cu sistem multimedia modern nu este integrat în consola centrală, ci este fixat deasupra planşei de bord.
    • Sistemul EasyLink suportă Android Auto și Apple CarPlay wireless!
  • Sub capotă:
    • Motorul de bază este același – un natural aspirat 1.6 SCe (120 CP şi159 Nm) + o cutie mecanică cu şase trepte în loc de cinci. Cu aceasta, pickup-ul a devenit mai economic și mai dinamic: timpul de accelerație până la 100 km/h a fost redus de la 12.5 la 11.8 secunde.
    • Iar în locul unui benzinar de doi litri vine acum noua unitate turbo 1.3 TCe, adaptată să consume şi etanol (170 CP şi 270 Nm) + variator Xtronic cu opt trepte, care pot fi schimbate şi manual. Disponibil pentru prima dată, acest variator este disponibil doar în combinaţie cu echiparea de top Outsider. Un astfel de pickup face 0-100 km/h în 9.8 secunde şi atinge maximum 189 km/h.
    • Ambele motoare dispun de sistem Stop-Start.
  • Oroch are o suspensie independentă pe toate roţile – McPherson pe față și multi-link pe spate, însă în Brazilia este valabil doar cu tracţiune faţă. Anterior, pickup-uri cu AWD erau produse pentru export în alte țări din America de Sud și este probabil să rămână la ofertă după acest facelift. Anvelopele sunt de model Michelin LTX Force 215/65 R16.
  • De acum înainte, toate mașinile au standard un sistem de stabilizare (ESP), control al tracţiunii (TSC), sistem anti răsturnare (RMI), asistent la pornirea în rampă.
  • Printre alte dotări standard sau opțiuni (în funcţie de echipare) se pot găsi: climatizare automată, senzori de lumină și ploaie, oglinzi reglabile electric, senzori de parcare, cameră de marşarier, faruri care se sting automat după până la 120 secunde de la momentul părăsirii cabinei, direcție electro-hidraulica cu reglare pe înălțime a volanului, calculator de bord, încărcător wireless pentru telefoane şi alte lucruri utile pe care prima generație Duster nici nu le visa. Apropo, nici noul Duster nu are un astfel de încărcător!

În Brazilia, Renault Oroch este deja disponibil pentru comandă. Prețurile încep de la 23.000 de dolari SUA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/