(video) Ştiai asta? Volanul din BMW M4 GT3 poate fi scos şi folosit în simulatoare de curse

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW M Motorsport și producătorul hardware Fanatec au creat o premieră mondială odată cu dezvoltarea în comun a volanului pentru noul BMW M4 GT3, care unește cursele din lumea reală și cele virtuale într-un mod fără precedent.

Documentarul “Fusion: Motorsport meets SIM racing” descrie în detaliu munca de pionierat în dezvoltarea volanului, care funcționează perfect atât în mașinile de curse, cât și în simulatoare, de la prima idee privită cu scepticism, prin întâlnirile inițiale și diverse faze de construcție, până la testare.

Filmul începe cu debutul mondial al volanului BMW M4 GT3 la evenimentul BMW SIM Live de la BMW Welt din Munchen din decembrie 2020. Pilotul BMW Works Philipp Eng efectua o demonstrație live a volanului în acțiune, atât într-o mașină de curse, cât şi într-un simulator, acesta fiind rezultatul mai multor luni de dezvoltare intensivă, deşi timpul testelor majore de anduranță pe pista de curse abia urma să vină.

Toți protagoniștii proiectului își au un cuvânt de spus în documentar, inclusiv șeful BMW SIM Racing Rudolf Dittrich și CEO-ul Fanatec, Thomas Jackermeier, precum și inginerii responsabili pentru BMW M4 GT3 și volan, piloţii BMW Works şi profesioniști în sim racing. Toți cei implicați spun despre obstacolele care trebuiau depășite și cât de bine a trebuit să lucreze colaborarea dintre toate departamentele pentru a obține rezultatul final dorit.

Cmentariile sunt închise