Ucraina ar fi pus pe pauză construcţia noului pod peste Nistru, lângă Cosăuţi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Construcţia noului pod peste Nistru, care va lega Republica Moldova de Ucraina, ar fi fost pusă pe pauză după ce a fost începută în februarie. Motivul evident ar fi războiul din ţara vecină şi reorientarea temporară a activităților companiei specializate în construcția podului, contractată pentru acest proiect.

FOTO: Autostrada.tradegroup

Compania de Construcții Avtostrada a anunțat mai devreme, prin postări pe rețele de socializare, că s-a alăturat întru suportul autorităților în ce priveşte criza refugiaţilor, dar şi războiul cu inamicul. S-a angajat să-şi folosească cel puţin autovehiculele şi generatoarele de energie/căldură pentru transportul refugiaților şi încălzirea acestora, iar cu alte soluţii din dotare produce arici antitanc şi dezinstalează indicatoarele rutiere.

Am încercat să contactăm atât compania Avtostrada, cât şi Ukravtodor pentru a ne confirma sau infirma aceste informaţii apărute în presa regională, însă nu am primit deocamdată un răspuns, chiar dacă mesajele au fost văzute.

De cealaltă parte, contactând Administraţia de Stat a Drumurilor din Republica Moldova, am putut afla că lucrările care sunt necesare de făcut de către partea moldovenească (cel puţin un drum de acces) decurg conform programului stabilit, fără a fi puse pe pauză.

Dacă se vor adeveri informațiile pe parcurs, termenul estimat iniţial pentru finalizarea construcției, de cel mult doi ani, va fi mutat pentru o perioadă deocamdată nedeterminată.

Cmentariile sunt închise