No comment: Practic toată esenţa unor şoferi moldoveni, descrisă în câteva fotografii

Aşa-zisul “pofighism moldovenesc” atinge noi culmi şi devine cronic, deşi afară bate la uşă 2021. De ani de zile s-a demonstrat că nivelul de cultură elementară este aproape nul şi că ar trebui o “injecţie” dureroasă, dar şi eficientă, pentru ca lucrurile să se schimbe odată şi pentru totdeauna, însă în condiţiile actuale în care legile nu funcţionează deloc avem ce-avem, vorba ceea.

Şoferii pe care-i am în vedere în acest articol cu o probabilitate de peste 90% nu ar proceda astfel (există şi excepţii) dacă ar merge în ospeţie în altă ţară pentru că ştiu (şi fără să cunoască regulile/legile locale) că acolo riscă să aibă parte de mai multe neplăceri precum ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, transportarea la parcarea specială sau o amendă care să le scoată din buzunar o sumă de bani destul de generoasă. Însă de ce fel de neplăceri reale şi de învăţătură pot avea parte în Chişinău? Doar, mai nou, de “sperietoarea de la Truşeni?”

Chişinăul pe an ce trece uşor se modernizează, trebuie să recunoaştem, însă mintea unor şoferi indiferenţi stagnează considerabil din câte se pare. După atâtea ştiri, avertizări de la autorităţi şi regimuri restricționate de parcare, continuă staţionările pe trotuarele din centrul oraşului. Şi dacă până nu demult nu se putea pentru că erau adevărate şantiere, având în vedere cele de pe străzile Bodoni şi Puşkin, acum “se poate” fără ezitare pentru că oricum nimeni nu stă de veghe.

Autorităţile îşi doresc un oraş mai curat, mai aranjat, mai verde? Atunci să lupte mai mult şi mai dur faţă de cei indiferenţi şi care elementar nu se ţin de cuvânt când spun că au nevoie doar pe cinci minute…

Cmentariile sunt închise