(video) Ce se întâmplă cu o Tesla dacă îi spargi şi scoţi monitorul central? Mai poate rula?

Se ştie deja că marea majoritate a funcțiilor din vehiculele electrice actuale marca Tesla sunt controlate prin intermediul unui monitor masiv, montat central pe planşa de bord din habitaclu.

Cineva a decis să verifice cât de rezistent este un astfel de ecran şi ce se va întâmpla dacă acesta ar fi distrus intenţionat. Pentru experiment s-a folosit un exemplar nou Model 3.

https://youtu.be/YyQ8uB_zNIA

Încercările de a sparge ecranul în timpul conducerii au început cu uşoare lovituri de ciocan, “imitându-se” contactul ocazional în timpul utilizării zilnice (cu o mână sau un obiect). Astfel s-a verificat dacă distrugerea afișajului ar afecta cumva capacitatea de a conduce în siguranță mașina. La urma urmei, cu ajutorul său se poate activa acelaşi sistem de conducere autonom.

După mai multe lovituri a căror intensitate şi forţă au crescut treptat, şoferul a început să “chinuie” din ce în ce mai mult ecranul. O vreme a rezistat, denaturând imaginea doar pentru câteva momente, dar mai târziu a crăpat şi s-a stins, pentru ca ulterior să fie scos şi să se vadă ce se află în spatele său.

Interesant este că în tot acest timp capacitatea de rulare a maşinii nu a fost afectată cumva, iar sistemul de climatizare funcţiona în continuare, chiar şi după o repornire.

La final, vlogger-ul a mers cu “problema” la un service oficial Tesla, acolo unde a fost montat un nou monitor foarte uşor. Componenta şi lucările l-au costat în total aproximativ 1.500 de dolari.

Cmentariile sunt închise

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/