(foto) Actorul Rowan Atkinson vinde prin licitaţie un alt Mercedes-Benz 500 E. Iată în ce stare este

(update) Exemplarul s-a vândut pentru 19.758 de lire sterline.

Celebrul actor britanic Rowan Atkinson, cunoscut pentru cel mai popular rol pe care îl interpretează – Mr. Bean, iubește mașinile și le schimbă ca pe mănuși. Pe 25 mai 2019, casa de licitaţii Classic Car Auctions va vinde un alt Mercedes-Benz 500 E de-al său, cu un kilometraj care depăşeşte cifra de 310.000 km!

Cifra de peste 310.000 de km pe odometru este una incredibilă dacă e să facem referire la standardele moderne de măsurare, deoarece resursele actuale de calcul ale motoarelor autoturismelor Mercedes-Benz sunt de maxim 250-300 de mii de km înainte ca să apară o problemă serioasă. Însă, la sfârșitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90 ai secolului trecut, brandul german a fost încă considerat un bastion de fiabilitate și durabilitate, automobiliștii cu experiență amintindu-şi cu nostalgie despre motoarele milionare.

Modelul E-Class în caroserie W124, în termeni de fiabilitate, a fost o capodoperă tehnică reală. Şi în ţara noastră este adorat, iar multe maşini sunt încă în viaţă şi rulează pe drumurile noastre care nu sunt printre cele mai ideale. În Europa însă, condițiile de exploatare sunt semnificativ mai bune (ne-am convins încă o dată de asta şi în călătoria noastră recentă spre Geneva) și de aceea sedanul lui Atkinson arată ca nou, deși, de fapt, starea sa tehnică este estimată ca fiind bună la toate capitolele (trei stele din cinci).

Vezi neapărat: (video) Cum merge? Mercedes-Benz E-Class W124

Vezi neapărat: (foto) Încă mai „trăieşte”. Istoria unui Mercedes W124 care a parcurs peste 3.4 milioane de km

Actorul a cumpărat această mașină în anul 1991 nouă fiind, a folosit-o timp de patru ani de zile și apoi a vândut-o. După 23 de ani de atunci, Atkinson a decis să-și amintească de tinereţea sa, a căutat anume acea maşină pe care a deţinut-o cândva şi şi-a cumpărat-o din nou. Acum însă, iar o vinde pentru că cel mai probabil s-a săturat definitiv.

Pentru a încerca să-şi scoată investiţiile şi să mai câştige ceva pe deasupra, artistul a ales să o vândă prin licitaţie, eveniment care se va desfăşura în ziua de 25 mai în centrul expozițional Warwickshire, care este situat în apropiere de orașul balnear Royal Leamington Spa din Marea Britanie.

Acest exemplar se remarcă prin faptul că este unul din doar 29 vândute oficial în statul insular, care are volan pe partea stângă şi de asemenea un habitaclu care conţine o rară combinaţie de piele cu materiale textile stilizate sub forma unor carouri.

Interesant este că în 2015 Atkinson a achiziționat un alt Mercedes-Benz 500 E, dar lansat în 1993. Cu această mașină a călătorit până în februarie 2018, când a vândut-o la licitația Race Retro Classic Car Sale pentru suma modestă de 71.300 de lire sterline. Kilometrajul la acel moment a fost de 80.500 de km.

Rețineți că versiunea 500 E în sine este o raritate, este visul multor colecționari şi pasionaţi de maşini care ar alege-o în detrimentul unora moderne. Automobilul a fost dezvoltat de specialiștii Mercedes-Benz împreună cu vecinii de la Porsche, care se află în acelaşi oraş Stuttgart, și a fost asamblat la uzina Porsche din Zuffenhausen.

Sedanul sport, care a fost numit “lupul în piele de oaie”, este echipat cu un motor V8 natural aspirat de 5.0 litri volum, care produce 326 CP şi 480 Nm de cuplu. Poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 6.1 secunde, ceea ce în vremea sa era un indicator demn de cele mai rapide maşini cu patru locuri din lume. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 260 km/h.

Preţul de start pentru sedanul licitat în luna mai nu a fost anunţat.

Vezi şi: (foto) În viitorul apropiat am putea vedea pe străzile capitalei un legendar Mercedes-Benz E 500 W124 restaurat

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/