(foto) Acum e momentul! Votați pentru ca orașul Chișinău să câștige o stație Tesla Supercharger

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Trece timpul și momentul se apropie! De multă vreme se vorbește despre extinderea mai largă a prezenței Tesla în estul Europei, inițial cu rețeaua sa de stații de încărcare.

Deși planurile anterioare ale producătorului american au fost amânate, anulate sau modificate, acum există o șansă reală ca o stație cu terminale de încărcare Supercharger să apară și în Chișinău!

Apelul moldovenilor către Tesla poate fi auzit dacă se participă activ într-o campanie numită Votarea locațiilor Supercharger, inițiată de câțiva ani de constructorul auto, aceasta fiind cea mai nouă metodă prin care compania lui Elon Musk poate înțelege unde ar exista cea mai mare cerere pentru o astfel de infrastructură.

După ce, în noiembrie 2022, v-am îndemnat să votăm locaţia pentru o viitoare staţie Supercharger, se pare că Tesla a înțeles că se vrea una în Chișinău și a inclus pe Supercharger Map posibilitatea de ”confirmare a dorinței” (click aici pentru a o face)! La momentul publicării acestui articol, numărul voturilor pentru Chișinău s-a ridicat la peste 1.400!

Pentru a vota este necesar un cont Tesla (care se face ușor prin intermediul poștei electronice personale). Pe lângă votul pentru Chișinău, un utilizator nou își poate da alte patru voturi pentru alte patru locații dorite, deschise pe hartă. Din trei în trei luni pe hartă apar locații noi pentru care se poate vota, sugerate pentru următorul ciclu de vot.

Într-un mod similar, în urma unor astfel de voturi masive precedente, utilizatorii de mașini electrice din România se vor mai alege cu patru stații Supercharger!

Orientativ, numărul voturilor trebuie să fie de câteva mii bune. Brașov a putut deveni câștigător în toamna anului 2023 în urma a 20.012 de voturi.

La momentul de față, posesori și fani ai electromobilelor din România votează activ și pentru alte locații pe care Tesla le-ar putea lua în considerare în viitor, în funcție de numărul voturilor.

De exemplu, se dorește o stație Supercharger în Oradea, Alba Iulia, Târgu Mureș, Suceava, încă o stație în Bacău, Giurgiu, încă una la periferia Bucureștiului, Buzău, Brăila, Focșani și Focşani – Odobeşti.

Iată, pentru informare publică, locațiile stațiilor Tesla Supercharger active în România în acest moment:

Cum să adăugăm pe harta voturilor Tesla mai multe locații cheie din Republica Moldova, de exemplu Bălți și Cahul, ori o altă locație din Chișinău unde s-ar vedea potrivită încă o stație?

Din start este necesar să insistăm ca orașele/locațiile să fie incluse pe hartă, prin a face un simplu click pe acest link, unde să completăm un formular la fel de simplu, cu datele necesare, pentru ca să-i sugerăm producătorului dorința comunității.

Vezi detalii: tesla.com/ro_RO/supercharger-voting/overview

Cmentariile sunt închise