(video) Igor Grosu, în adresa şoferilor care comit accidente grave: „Să rămână fără permis și pietoni pe viață”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, în debutul primei şedinţe a sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului Republicii Moldova, s-a făcut referire la răsunătoarele accidente care s-au întâmplat în ultimele săptămâni şi care au marcat societatea.

Şeful Legislativului, Igor Grosu, a menţionat că în timpul sesiunii se vor mai face o serie de modificări la Codul Rutier, iar în contextul situaţiei de pe drumurile naţionale a solicitat sancțiuni mai dure pentru încălcarea regulilor circulației rutiere.

Totodată, Președintele Parlamentului a îndemnat Comisia securitate națională, apărare și ordine publică să organizeze discuții la acest subiect cu toate instituțiile responsabile din domeniu. Igor Grosu a solicitat și Comisiei juridice, numiri și imunități revizuirea legislației pentru a fi introduse prevederi mai dure pentru șoferii care provoacă accidente, fiind în stare de ebrietate sau în lipsa unui permis de conducere.

Urmează a fi studiată experiența României la acest capitol și la implementarea așa-numitei legi „Anastasia”, care prevede că șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis de conducere, care provoacă accidente în rezultatul cărora moare cineva, sunt pedepsiți cu închisoarea cu executare, fără ca instanța de judecată să poată dispune suspendarea pedepsei.

Cmentariile sunt închise