(foto) Adio, BMW i8! Ultimul exemplar, un Roadster în Portimao Blue, a părăsit linia de asamblare

Ultimul BMW i8 a părăsit acum câteva ore linia de asamblare a fabricii BMW Group din Leipzig. După un număr total de 20.500 de exemplare construite în aproximativ șase ani, un BMW i8 Roadster vopsit în culoarea unică Portimao Blue, a încheiat “o eră semnificativă pentru uzină și BMW Group” a spus directorul uzinei Hans-Peter Kemser în fața a aproximativ 200 de angajați.

Automobilul sport cu propulsie hibridă a ajuns la un client originar din Germania.

BMW i8 și-a început povestea de succes la nivel mondial în 2014 ca o simbioză unică a designului futurist și a tehnologiilor orientate spre viitor. Primul model plug-in hybrid al BMW Group a deschis calea plăcerii de a conduce la fel de dinamic, cât și durabil, devenind epitomul fascinației de a conduce cu tehnologia de propulsie electrificată. BMW i8 a pus bazele pentru gama largă de modele PHEV care există acum în oferta mărcii. În același timp, BMW i8 s-a dezvoltat în cea mai de succes mașină sport din lume cu un sistem de propulsie electrificat.

În fața a aproximativ 200 de angajați, nucleul echipei de producție BMW i8, directorul uzinei Hans-Peter Kemser a subliniat importanța vehiculului pentru uzina din Leipzig. Odată cu BMW i8, uzina a intrat pe un teren complet nou pentru automobilele moderne datorită arhitecturii specifice a vehiculului și a sistemului revoluționar de antrenare.

Combinația dintre o celulă de pasageri din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) cu un șasiu din aluminiu a fost la fel de revoluționară ca și interacțiunea controlată în mod inteligent a motorului de ardere și a motorului electric. Utilizarea extensivă a CFRP în structura caroseriei încă stabilește standarde în domeniul construcțiilor inteligente ușoare. 

“BMW i8 este un vehicul unic care a fost fabricat de angajați unici. Împreună cu BMW i3-ul integral electric, BMW i8 a fost pionier în tehnologiile inovatoare de fabricație care au făcut din grupul BMW și, în special, din fabrica de la Leipzig, un pionier în utilizarea CFRP în producția industrială de automobile de serie.

În ultimele săptămâni, forța de muncă și-a demonstrat din nou competența și flexibilitatea. În colaborare cu BMW i8 Club, fabrica din Leipzig a fabricat ultimele 18 vehicule extrem de personalizate. Cerințele personale de culoare și individualizare din interior au fost realizate în strânsul dialog cu clienții. Stăpânirea efortului logistic și procedural sporit rezultat este un semn distinctiv al angajaților din zona de producție i8″, a spus Kemser.

Conceptul holistic de sustenabilitate, caracteristic vehiculelor BMW i, variază de la dezvoltare și proiectare, până la producție, utilizare, reciclare și cuprinde astfel întregul lanț de valori. Nu numai că proporția de materiale plastice reciclate este excepțională. Majoritatea aluminiului utilizat în BMW i8 este obținut fie prin reciclare, fie produs cu energie regenerabilă. În plus, energia electrică necesară pentru producția modelelor BMW i8 Coupe și BMW i8 Roadster din BMW Leipzig provine de la patru turbine eoliene construite pe teritoriul fabricii.

BMW i8 îi impresionează pe fani și experți în mașinile sport din nou. Între 2015 și 2019, unitatea sa de propulsie a câștigat cel puțin un titlu la celebrul concurs “Motorul Anului”, de cinci ori la rând! În plus, conceptul și tehnologia vehiculului BMW i8 au primit “Auto Trophy” şi “Green Mobility Trophy” de la revista de specialitate Auto Zeitung, “International Paul Pietsch Award” de la revista auto, motor und sport și “Car Connectivity Award” de la revistele auto, motor und sport și Chip. 

Titlul “World Green Car” şi victoria în clasă pentru premiul “Mașini cu tracțiune integrală a anului” se adaugă în listă. De asemenea, premii renumite, precum iF Design Award și Red Dot Award confirmă calitatea și carisma designului său.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi neapărat:

https://autoblog.md/video-bmw-inceteaza-productia-modelului-i8-ce-reprezinta-aceasta-masina-si-pentru-ce-a-fost-creata/

https://autoblog.md/foto-premiera-editiile-limitate-bmw-i3s-roadstyle-si-i8-ultimate-sophisto/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/