(foto) Anunţul zilei: În Moldova se încearcă vânzarea unui nou S-Class la un preţ apropiat de un nou Maybach cu V12

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) După publicarea articolului, la scurt timp, autorul anunţului a eliminat preţul, indicând în schimb că este deja negociabil.


Posesorul unui Mercedes-Benz S-Class de ultimă generație îi caută deja un nou proprietar, deşi automobilul este nou-nouţ. Nu ştim motivele reale din spatele renunțării atât de curânde la el, însă noi ţinem să analizăm oferta care ne-a atras atenția printr-un caracter exagerat.

Se încearcă vânzarea sa la un preţ apropiat de un nou model Mercedes-Maybach S-Class cu motor V12! Să-i fie costul motivat de anul producţiei şi timpul mare de aşteptare pentru obținerea unei astfel de maşini?

Iată textul anunţului, redactat din numele unei persoane fizice. După o simplă căutare printre ofertele cu maşini similare pe acelaşi portal de anunțuri, aflăm că aceasta este cea mai proaspătă, fiind produsă în 2022.

Este vorba despre un Mercedes-Benz S 580 4MATIC L, cu ampatament lung. Se mai menţionează pe scurt că autoturismul este într-o echipare maximă pentru această versiune, având deci la bord practic toate dotările disponibile pentru un S-Class Long.

Versiunea S 580 4MATIC propune o motorizare mild hybrid în combinaţie cu o cutie de viteze automată 9G-Tronic şi un sistem de tracţiune integrală. Sub capotă are un V8 biturbo de 4.0 litri cu 503 CP şi 700 Nm, asistat de un demaror-generator în cadrul sistemului EQ Boost, care injectează pentru scurt timp şi la necesitate alţi 22 CP şi 250 Nm.

Poate face 0-100 km/h în 4.4 secunde şi are o viteză maximă limitată la 250 km/h.

După câte putem vedea, maşina cumpărată prin dealerul oficial Mercedes-Benz în Moldova nu se dă în schimbul unei sume mai mici de 205.000 euro, deşi preţul de start al modelului dat în ţara noastră este de 135.970 euro! Simțiți diferenţa, chiar dacă e să presupunem că pe maşină stau dotări opţionale de 20-30 de mii?

Astfel spus, nu credem că pentru o persoană care îşi permite maşini de peste 200.000 de euro, va fi o problemă să ignore această ofertă şi să adauge alte câteva mii pentru a-şi cumpăra modelul de top-top Mercedes-Maybach S 680 4MATIC cu V12, care costă minimum 221.220 euro în ţara noastră.

Apropo, preţul maşinii din acest anunţ îl mai depășește pe al unor versiuni mai superioare: un S 580 4MATIC, dar în versiune Maybach, costă de la 168.710 euro, iar un S 680 4MATIC L (versiune non-Maybach), care dispune la fel de un motor V12, valorează minimum 185.740 euro.

Mai este dar atrăgătoare oferta din anunţ după toate cele spuse?

Cmentariile sunt închise