(foto) Aston Martin a prezentat două maşini sport înainte de startul cursei de 24 de ore de la Le Mans

Aston Martin Racing a dezvăluit public noile modele Vantage GT3 și Vantage GT4 pentru clienți, la cea de-a 86-a ediţie a maratonului de 24 de ore de la Le Mans. Ambele maşini sunt încă într-o fază de dezvoltare, însă prima îşi va putea demonstra calităţile în cursa demonstrativă cu o durată de 45 de minute Michelin Aston Martin Racing Le Mans Festival, care va avea loc în acest weekend şi în care vor participa şi alte 35 de modele sportive ale mărcii.

Ambele automobile au fost făcute pe baza modelului de serie Vantage, însă sunt derivate de la noul Vantage GTE, maşină care va participa în maraton în două exemplare şi care are un motor V8 de 4.0 litri optimizat de brandul AMR.

În imagine: cele două exemplare noi Vantage GTE, alături de V12 Vantage GT3 (dreapta)

Noul Vantage GT3 va fi omologat abia în martie 2019 şi atunci va înlocui modelul V12 Vantage GT3 care luptă deja în competiţii de 7 ani de zile. Supercarul va fi dotat cu un motor V8 biturbo de 4.0 litri marca Mercedes-AMG, care va produce 543 de CP şi 700 Nm de cuplu. Cutia de viteze va fi una secvenţială Xtrac cu şase trepte în locul uneia automate cu opt rapoarte, va avea amortizoare reglabile Öhlins, ambreiaj multi disc şi mecanisme de frânare Alcon şi ABS de la Bosch Motorsport.

Datorită şasiului din aluminiu şi a unei cuşti de protecţie din oţel, greutatea maşinii este de 1.245 de kilograme, cu circa 300 mai puţine decât are un Vantage “civil”.

Caracteristicile modelului GT4 rămân deocamdată un secret, însă se aşteaptă să păstreze motorul cu 510 CP care vine pe coupeul de serie. O asemenea maşină va putea participa în cursele de anduranţă VLN, campionatul Pirelli World Challenge sau seria britanică GT. Omologarea se va face de asemenea în martie 2019.

Amintim că startul cursei de 24 de ore de la Le Mans va fi dat în după amiaza zilei de sâmbătă, 15 iunie.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/