(foto) Audi a dezvăluit modelul RS 8! Maşina a existat doar în calitate de prototip

În acest an Audi marchează un sfert de secol de când a început să facă modele sportive din linia RS şi cu acestă ocazie a organizat o expoziţie de maşini la Audi Forum din Neckarsulm. Printre exponate este prezentat în premieră prototipul modelului RS 8, făcut pe baza modelului S8 de generaţie anterioară, care nu a mai apărut în serie.

În familia de modele A8, de-a lungul istoriei sale, s-ar fi părut că cel mai neobişnuit era până în prezent coupeul A8 din 1997, însă acum există un nou pretendent pentru titlul de cel mai extravagant reprezentant – prototipul RS 8. Din singurele informaţii disponibile aflăm că acesta a fost construit în 2013 pe baza modelului S8 de atunci, cu motor V8 de 4.0 litri cu 520 de CP. Respectiv, dacă este o maşină RS, atunci şi puterea generată de motor trebuie să fie mai mare, însă caracteristicile îi sunt păstrate încă în secret.

Se deosebeşte acest RS 8 de un S8 obişnuit printr-un kit exterior aerodinamic mai agresiv, o grilă de radiator sub forma unei plase, o suspensie modificată care a permis micşorarea gărzii la sol, jante de 21 de inci şi mecanisme de frânare carbo-ceramice.

Cel mai probabil şi acest sedan a primit farurile Matrix LED, dar şi panoul de bord digital Audi Virtual Cockpit, asta pentru că zona din spatele volanului este complet neagră, fără vreun indiciu despre vreun ceas analogic.

Vezi şi: (video) Audi introduce o nouă suspensie opţională de 5450 de euro pentru modelul flagship A8

Habitaclul este decorat cu elemente din fibră de carbon, iar cusăturile contrastante sunt de culoare portocalie. Se mai remarcă un buton de pornire a motorului în stilul celor găsite pe maşinile Lamborghini, sub un capac, poziţionat pe mijlocul consolei centrale.

Volanul sportiv este acoperit cu piele și Alcantara, iar pe planşa de bord din faţa pasagerului din dreapta se poate observa un panou neobişnuit şi retractabil cel mai probabil.

În același timp, se mai poate vedea că nu există vreun buton pentru frâna de mână sau unul de asistenţă la pornirea în rampă. De asemenea, nu există nici comenzi pentru sistemul multimedia MMI, deşi unul audio Bang & Olufsen este prezent.

Vezi şi: (foto) Cea mai rapidă maşină blindată din lume este deocamdată un Audi RS 7 Sportback

Expoziţia din Neckarsulm va rămâne deschisă până la sfârşitul lunii ianuarie din anul 2020. Oricine va avea ocazie să o viziteze poate admira şi acest sedan prototip la etajul II al clădirii.

Vezi şi: (update) Premieră mondială: Noul Audi S8 are un V8 cu 571 CP, dar poate rula şi cu cilindri deconectaţi

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/