(foto) Audi introduce noile modelele TTS competition plus şi elimină modelul de bază TT 40 TFSI

0

Audi a făcut ordine în familia de modele TT din cauza restricţiilor de emisii. Versiunea de bază 40 TFSI cu motor turbo de 197 CP, dar şi cutia de viteze manuală, au fost eliminate din ofertă.

De acum înainte, un Audi TT va exista doar cu motorizarea 45 TFSI (2.0 litri şi 245 CP), în tandem cu o transmisie robotizată S tronic şi tracţiune faţă. Cu toate acestea, coupeurile şi decapotabilele cu tracțiune integrală, în versiuni TTS (306 CP) și TT RS (400 CP), rămân în continuare disponibile.

Totuşi, Audi a anunţat astăzi noi nivele de echipare pentru modelele TT şi TTS, în ultimul caz chiar cu o putere sporită!

Noua linie de echipament “competition plus” pentru TTS include un motor TFSI mai puternic, care produce 320 CP și generează un cuplu maxim de 400 Nm. Un astfel de coupe accelerează de pe loc şi până la 100 de km/h în 4.5 secunde (decapotabila în 4.8 secunde). Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Alături de propulsor, în timpul mişcării automobilului, mai funcţionează un S tronic în şapte trepte, un sistem quattro de tracţiune integrală permanentă şi un sistem de amortizoare controlate electronic Audi magnetic ride, toate standard.

Echipamentul standard mai include faruri LED, aplicaţii laterale cu inele Audi, geamuri fumurii (numai pe Coupe), etriere de frână vopsite în roșu și jante negre lucioase de 20 inci. Aripa din spate fixă, precum și alte detalii exterioare în culori închise, cum ar fi emblemele negre, evidențiază ambițiile dinamice. Culorile chronos gray, glacier white, tango red şi turbo blue sunt disponibile pentru caroserie.

În cabină se va regăsi un Audi virtual cockpit cu moduri de afișare reglabile variabil. Tapițeria exclusivă din piele fină Nappa în nuanţă ebony, cu cusături contrastante în express red sau ara blue, este combinată cu un pattern sub formă de romburi și un S scos în relief pe spătarele scaunelor frontale. Ornamente ale scaunelor și cele de pe consola centrală vin în mai multe opţiuni de culoare la alegere. Există standard şi aplicaţii cu fibră de carbon.

Suplimentar, inelele deflectoarelor de aer pot fi vopsite în culori contrastante. Levierul cutiei de viteze este acoperit cu Alcantara în partea superioară, iar volanul într-o combinaţie de Alcantara și piele de la Audi exclusive, cu un marcaj la ora 12 şi cusături contrastante.

Dacă se optează pentru inserţii interioare în tango red (nuanţă exclusivă pentru coupe), atunci covorașele de podea sunt împodobite cu cusături contrastante în culoarea corespunzătoare și încadrate cu piele artificială durabilă.

Încă o echipare (mai exact pachet), valabilă pentru modelele TTS, dar şi pentru cele standard TT, este “bronze selection”. Conform denumirii, elementele de ornament a scaunelor, consolei centrale și a deflectoarelor de aer sunt finisate cu o vopsea fină, bronz, în timp ce cusături contrastante în nuanţa cuprului sunt folosite pentru scaunele sport.

Pentru caroserie sunt disponibile culorile chronos gray, glacier white şi mythos black, în combinaţie cu un set de jante din aliaj de 20 de inci, finisate într-o nuanţă bronz. Inelele Audi aplicate pe părţile laterale ale caroseriei sunt în aceeaşi culoare.

În plus față de farurile şi stopurile LED, un sistem audio B&O, aplicaţiile din aluminiu, un pachet extins de piele cu cusături contrastante vine de asemenea standard.

Două terminaţii de eșapament rotunde mari au ornamente cromate pe dreapta și stânga. Posteriorul modelelor TTS este caracterizat de două terminaţii duble de eşapament. În plus, grila de radiator Singleframe este vopsită într-un negru lucios pentru TT şi un negru cu efect mat pentru TTS.

Noile Audi TTS competition plus şi seria de modele modernizate vor fi în vânzare în Germania din această lună de noiembrie. Coupeul va costa în jur de 61.000 de euro (cu 19% TVA), iar Roadster-ul în jur de 63.700 de euro (cu 19% TVA). Livrările sunt programate pentru începutul anului viitor.

Iar pachetul “bronze selection” va costa alţi 6.190 de euro (cu 19% TVA) pentru TT și 4.490 de euro (cu 19% TVA) pentru TTS, devenind disponibil pentru comandă abia din primăvara anului 2021. Livrările vor începe tot din primăvară.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-premiera-editia-limitata-aniversara-audi-tt-rs-40-years-of-quattro/
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata