(foto) Avanpremieră: Noul Xiaomi SU7 va propune până la 673 de cai putere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primele imagini neoficiale lansate la începutul lui 2023 au avut dreptate în privința designului exterior al mașinii. Faceți cunoștință cu noul Xiaomi SU7, primul automobil al renumitei companii tech, evident că electric.

În ciuda faptului că prezentarea oficială a mașinii nu a avut loc încă, aproape toate detaliile esențiale se cunosc din cauza înregistrării mașinii în baza de date a Ministerului Industriei și Digitalizării din China, pas prin care se mai solicită o licență de vânzare a unei mașini pe această piață.

Ce se știe la moment:

  • Măsoară 4.997×1.963×1.455×3.000 mm în lungime, lățime, înălțime și ampatament (pentru comparație Tesla Model S are 4.980×1.964×1.440×2.960 mm). Jantele pot fi de 19 sau 20 de inchi. Vedem mecanisme de frânare Brembo și un eleron posterior activ.
  • Va exista cu LiDAR sau fără. Cu acest senzor care va ieși în evidență peste parbriz se va putea conduce autonom. Totodată, o asemenea mașină cu LiDAR va avea standard un soi de transponder pentru plata automată a taxelor pe drumurile cu plată din China.
  • SU7 va fi disponibil din start în două versiuni de motorizare.
    • Tracțiune spate asigurată de un electromotor de 220 kW (300 CP). Mașina are o greutate de 1.980 kg, iar cea maximă permisă este de 2.430 kg.
    • Tracțiune integrală asigurată de două electromotoare, câte unul per osie, cu o putere totală de 496 kW (673 CP). Are o greutate de 2.205 kg, iar cea maximă permisă este de 2.655 kg.
    • Pentru modelul cu RWD, bateriile vor fi furnizate de BYD, iar pentru cea cu AWD sunt de tip NMC de la CATL. Cea mai mare baterie ar avea o capacitate de 101 kWh și va asigura o autonomie estimativă de până la 800 km (ciclul nerealist CLTC).
    • Viteza maximă e limitată electronic la 210 și 265 km/h respectiv.
    • Platforma ar include un sistem electric de 800V, care permite încărcare foarte rapidă, printre alte beneficii cerute de piață în 2024.
  • Echipările Max și Pro se vor deosebi inclusiv în ce privește capacitatea de conducere asistată.
  • Sistemul multimedia va fi bazat cel mai probabil pe interfața proprie Hyper OS, recent introdusă pe seria de smartphone-uri Xiaomi 14, a cărei menire este să unifice într-un singur ecosistem toate dispozitivele electronice ale companiei. Iată cum arată bordul, conform unor recente fotografii spion.

Startul producției concurentului direct pentru Tesla Model S (în funcție preț ar putea fi și pentru Model 3) este programat pentru decembrie 2023, iar primele exemplare vor fi puse în vânzare în februarie 2024. Apropo, interesant este că producția va fi realizată pe platformele Beijing Automotive Industry Holding Co. Ltd (BAIC).

În acest context, deocamdată nu este clar dacă s-a renunțat la planul inițial (de a asambla mașini independent, fără apel la ajutorul unor contractanți cu platforme de asamblare deja disponibile), fie doar în perioada startului se vor folosi platformele BAIC.

Conform unor informații lansate anterior, de la jumătatea lui 2022 Xiaomi ar fi început construcția unei fabrici de asamblare, cu o capacitate iniţială de 150.000 de maşini pe an, în perspectivă fiind posibilă dublarea cifrelor. 

Cmentariile sunt închise