(video) Moment viral: O şoferiţă din Chişinău a demonstrat că nu poate intra într-un spaţiu paralel fără ajutor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ne-am minunat de situaţii virale similare din afara ţării, însă fenomenul se înregistrează şi la noi. Şi nici nu trebuie să ne mire faptul, căci până nu demult parcarea paralelă şi procedurile sale nu se prea învățau în şcolile auto, asta pentru că nici nu se cerea de realizat manevra în cadrul probei practice din procesul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere. În cadrul subprobei Poligon se cerea de făcut doar garajul, întoarcerea din trei mişcări şi rampa.

Din mai 2022 a fost exclusă prin lege această subprobă, iar examenul practic constă acum doar din proba Traseu, însă în cadrul acesteia se cer de făcut manevre speciale. La categoriile B și BE candidații trebuie să demonstreze că pot să conducă în siguranță, executând o singură manevră specială din trei, la decizia examinatorului, în funcție de condițiile reale de trafic: deplasarea în marșarier în linie dreaptă cu menținerea benzii pe o distanță de circa 20 m; întoarcerea vehiculului în sens opus, folosind mersul
înainte și înapoi, din trei mișcări; sau parcarea vehiculului și părăsirea unui spațiu de parcare (paralel, oblic, sau în unghi drept, prin mers înainte sau înapoi, pe teren plat).

Nu ştim când şi-a obţinut permisul şoferiţa din imagini, însă fără ajutor din afară nu a putut intra într-un astfel de spaţiu generos. La urma urmei nici nu a avut nevoie să parcheze, ci doar trebuia elementar să se ferească. Să sperăm că odată cu noile proceduri de examinare la noile generaţii de şoferi nu vor exista astfel de probleme.

VIDEO: facebook.com/GBM Online, autor anonim

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/