(foto) Primul automobil de la Xiaomi. Iată cum ar putea arăta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În spaţiul online au apărut nişte randări care ar reda cu aproximație designul viitorul sedan electric MS11 de la Xiaomi. Acestea au la bază atât formele camuflate puternic ale prototipurilor de teste, cât şi unele imagini de brevet care ar afişa designul barelor de protecţie.

Mașina ar fi programată pentru debut în primul trimestru al anului 2024. MS11 este numele de cod, în timp ce denumirea oficială a maşinii ar fi Modena, cel puţin la nivel internaţional.

Fondată în 2010, Xiaomi a parcurs un drum lung de la un producător de smartphone-uri la un producător de orice, practic orice. Astăzi, compania chineză produce nu numai dispozitive mobile, ci și televizoare, electrocasnice și chiar îmbrăcăminte. Foarte curând îşi va găsi un loc în altă “nişă” – auto.

Xiaomi Automobile, divizia care dezvoltă MS11, a fost fondată în 2021 şi în conturile sale s-a planificat vărsarea a 10 miliarde de dolari. Îşi are sediul centrat în Zona de Dezvoltare Economică și Tehnologică din Beijing. 

Xiaomi îşi doreşte să asambleze mașini independent, fără apeleze la ajutorul unor contractanţi cu platforme de asamblare deja disponibile. Pentru a face acest lucru, de la jumătatea lui 2022 a început construcția unei fabrici de asamblare, cu o capacitate iniţială de 150.000 de maşini pe an, în perspectivă fiind posibilă dublarea cifrelor. 

Între timp, compania a fondat și divizia Xiaomi Automobile Technology, care se concentrează pe tehnologiile de conducere autonomă. Imaginile disponibile arată că sedanul electric va primi un acoperiș panoramic din sticlă și va fi echipat cu cel puţin un LiDAR. Sistemul de asistenţă va fi funcţional acolo unde va permite piaţa.

Noul Xiaomi MS11/Modena va folosi baterii de la CATL și BYD. Motorul electric a fost dezvoltat in-house, dar despre platformă nu se ştie deocamdată nimic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/