(foto) Bălţi: Patru poliţişti, răniţi de un automobil condus de un şofer beat, în timp ce se ocupau de documentarea altuia la fel beat

Patru polițiști au avut de suferit în urma unui grav accident rutier, unul dintre ei fiind strivit de un automobil în timp ce documenta un șofer în stare de ebrietate la volan. S-a întâmplat în această noapte la Bălţi.

https://www.facebook.com/politiarepubliciimoldova/videos/961419621351328

În jurul orei 1:55, un echipaj de patrulare al Direcției de patrulare Nord a INSP, aflându-se pe strada Aerodromului din municipiul Bălți, au stopat un automobil de marca Opel care se deplasa neuniform, condus de un tânăr de 19 ani, având ca pasager un alt tânăr de 20 de ani.
În urma testării alcoolscopice s-a stabilit că șoferul avea o concentrație de 0,80 mg/l alcool în aerul expirat.

Imediat acesta a fost înlăturat de la volan, fiind solicitată intervenția altui echipaj pentru evacuarea automobilului la parcarea specială. Ajunși la fața locului, polițiștii din al doilea echipaj, au continuat procedura de documentare împreună cu colegii din primul echipaj, având cu toții girofarurile automobilelor de serviciu conectate regulamentar.

La un moment dat, din direcția străzii Ștefan cel Mare spre Aerodromului, cu viteză excesivă se deplasa automobilul de marca Toyota, conducătorul căreia a pierdut controlul volanului și s-a tamponat în automobilele ce staționau pe acostament, lovind un polițist de 28 de ani și strivind între două automobile, un alt polițist de 31 de ani. Alți doi inspectori, dar și persoanele aflate la fața locului, s-au ales cu diverse traumatisme.

În rezultatul documentării cazului s-a stabilit că la volanul automobilului Toyota se afla un bărbat de 35 de ani, în stare de ebrietate, cu o concentrație de alcool de 0,77 mg/l, având ca pasageră o femeie de 47 de ani.

Inițial șoferul din automobilul Toyota a încercat să mintă, declarând că la volan s-ar fi aflat femeia, însă în urma documentării cazului s-a stabilit că în timpul producerii accidentului rutier la volanul automobilului Toyota se aflase bărbatul de 35 de ani care conducea în stare de ebrietate.

Actualmente, doi polițiști se află la spitalul de urgență din Bălți în stare gravă, iar doi sunt internați în stare de gravitate medie. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Cmentariile sunt închise