in ,

(foto) Blocaje temporare la vama Cahul-Oancea, pe sensul de ieșire din țară. Motivul

Pe sensul de ieșire din țară, prin punctul de trecere a frontierei “Cahul-Oancea” (rutier) s-au format rânduri de autocare și microbuze. În acest sens, Serviciul Vamal anunță că circulația prin punctul vamal este dificilă.

Potrivit informațiilor oficiale, circulația a devenit dificilă din cauza verificărilor riguroase a mijloacelor de transport, în special a transportatorilor de colete, realizate de partea română.

Raisa Noviţchi, ofiţerul de presă al Poliţiei de Frontieră, ne-a comunicat că situaţia a rămas neschimbată şi la ora publicării acestui articol!

vama cahul oancea 1

Menționăm că Serviciul Vamal al Republicii Moldova activează în regim normal, mijloacele de transport fiind verificate în baza analizei de risc, în mod operativ și eficient, fără a fi îngreunată circulația pe partea moldovenească.

În aceste condiții, pentru decongestionarea traficului prin postul vamal “Cahul-Oancea”, se recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru punctul de trecere a frontierei din proximitate – “Giurgiulești-Galați”.