(foto) BMW a actualizat Seria 7 cu noi motoare diesel şi alte dotări axate pe confort

Din iulie 2020, noi motoare diesel cu şase cilindri dispuşi în linie vor îmbunătăţi supremaţia şi eficienţa a numeroase modele BMW Seria 7. Propulsoarele dezvoltate suplimentar se bucură de performanţe îmbunătăţite şi eficienţă optimizată. Mai mult, ele includ şi tehnologia mild hybrid 48V.

Iar datorită sistemului de ultimă oră pentru post tratarea gazelor de eşapament, toate modelele diesel ale BMW Seria 7 vor îndeplini în viitor standardul de emisii Euro 6d.

Mai mult, cu începere din iulie 2020, cea mai recentă versiune a Direcţiei Active Integral va fi disponibilă pentru toate variantele de model ale sedanului de lux. De asemenea, gama de echipamente speciale va fi suplimentată cu noi culori pentru exterior şi opţiuni de calitate de la BMW Individual.

Motoarele diesel ale actualei generaţii sunt oferite în două niveluri de performanţă. Propulsorul utilizat la modelele BMW 730d, BMW 730d xDrive, BMW 730Ld, BMW 730Ld xDrive impresionează prin puterea crescută cu 21 CP, până la 286 CP, în timp ce cuplu maxim a fost mărit cu 30 Nm, până la 650 Nm, care este disponibil între 1.500 şi 2.500 rpm.

Dezvoltarea extrem de spontană a puterii este rezultatul tehnologiei BMW TwinPower Turbo Technology rafinată suplimentar, care acum cuprinde supraalimentare cu două turbine cu geometrie variabilă. Sistemul de injecţie directă common-rail a fost optimizat şi el şi furnizează acum combustibilul în camera de ardere la o presiune maximă de 2.700 bar.

Prin creşterea de putere, sedanurile de lux beneficiază de o acceleraţie mai bună. De exemplu, acceleraţia de la 0 la 100 km/a modelelor BMW 730d şi BMW 730d xDrive a fost îmbunătăţită acum cu 0.2 secunde, la 5.9, respectiv 5.6 secunde. Această creştere este acompaniată de o reducere a consumului cu până la 0.6 l/100 km.

Noua generaţie a motorului aflat sub capota modelelor BMW 740d xDrive şi BMW 740Ld xDrive oferă performanţe îmbunătăţite, dar şi niveluri mai bune ale consumului şi emisiilor. Nivelul maxim al puterii noului motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie a fost crescut cu 20 CP, până la 340 CP. Cuplul maxim a fost extins cu 20 Nm, până la 700 Nm, şi va fi disponibil într-un interval al turaţiilor cuprins între 1.750 şi 2.250 rpm.

De asemenea, acest motor combină supraalimentarea cu două turbine cu cea mai recentă versiune a tehnologiei de injecţie directă common-rail. Sistemul de turbocompresie dispune de geometrie variabilă a admisiei atât la turbina de presiune ridicată, cât şi la cea de presiune redusă.

Rezultatul este o putere de tracţiune mai mare, care conduce la o mărire distinctivă a performanţelor. De exemplu, BMW 740d xDrive sprintează acum de la 0 la 100 km/h în 5.0 secunde, o îmbunătăţire de 0.2 secunde. În acelaşi timp, consumul mediu mixt a fost redus cu 0.4 l/100 km.

Ambele modele mai dispun de sistem post tratare a gazelor de eșapament. Componentele localizate în vecinătatea motorului cuprind un filtru de particule de oxidare diesel şi un strat SCR pe filtrul de particule diesel. Pentru reducerea optimă a emisiilor de oxizi de azot, o a doua unitate de dozare a fost integrată la ieşirea SCR, montată aproape de motor. În consecinţă, noile modele BMW Seria 7 propulsate de motorul diesel cu şase cilindri dispuşi în linie îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d.

Mai mult, tehnologia mild hybrid utilizată la noile variante cu motorizare diesel contribuie la livrarea spontană a puterii şi eficienţa mai bună. Sistemul constă dintr-un demaror-generator de 48V care asigură recuperarea energiei la frânare şi o baterie suplimentară litiu-ion pentru stocarea energiei electrice generată în acest fel.

Demarorul-generator puternic poate fi utilizat atât pentru uşurarea sarcinii asupra motorului, cât şi pentru susţinerea acestuia. Generatorul produce un impuls electric în timpul acceleraţiei. Puterea suplimentară disponibilă imediat – 11 CP – îmbunătăţeşte livrarea dinamică a puterii motorului la demaraj sau acceleraţie.

În paralel cu introducerea noilor motoare cu şase cilindri dispuşi în linie, cea mai recentă versiune a Integral Active Steering va fi disponibilă la toate variantele de model BMW Seria 7 cu începere din iulie 2020. Sistemul opţional de suspensie combină un raport variabil al transmisiei pe puntea faţă cu direcţie activă pentru puntea spate. Aceasta asigură agilitate şi stabilitate optimizate la viteze ridicate şi confort în timpul manevrelor de viteză redusă. Chiar şi la viteze foarte mici, de mai puţin de 3 km/h, roţile spate pot întoarce contra direcţiei de mişcare, având astfel un impact important la manevrele de parcare.

Iar posibilităţile de personalizare a exteriorului şi interiorului sunt şi mai mari acum. Gama de culori pentru exterior, disponibilă pentru modelele BMW Seria 7, va include şi varianta Phytonic Blue metalizat, dar şi culoarea BMW Individual Frozen Bluestone metalizat.

De asemenea, în viitor va fi posibilă şi rafinarea ambianţei de lux a interiorului prin noua versiune a tapiţeriei BMW Individual complet granulată cu piele Merino, în combinaţia de culori Smokey White/Night Blue/Black, şi cu volanul BMW Individual îmbrăcat în piele.

https://autoblog.md/video-test-drive-bmw-m760li-cea-mai-tare-seria-7-pe-care-am-condus-o-vreodata/

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/